Annons:

Sök

Annons:

Klart: Domaren blir tränare för lokalt lag: ”Lockande”

Domaren Viktor Fransson är ny tränare för Blackstad/Odensvi. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Klart: Domaren blir tränare för lokalt lag: ”Lockande”

Viktor Fransson från Odensvi har dömt fotboll på lägre nivå under 2010-talet. Nästa säsong ska han träna Blackstad/Odensvis herrlag i division 6.
– Det var lockande när B.O.IF hörde av sig, säger Viktor Fransson till vår tidning.

Annons:

Efter flera säsonger med svaga resultat och bottenplaceringar i både division 5 och division 6 lyckades B.O.IF bli ett topplag i division 6 2019. 

I går kväll blev seniortruppen bjudna på pizza av styrelsen och de hade en avslutningskväll för att runda av säsongen, 

Tränartrion med Armin Beganovic, Andreas Canas och Påhl Larsson Lockner tackades av då de lämnar sina uppdrag. 

– Vi har tränat laget i tre säsonger nu och känner att vi har gjort vårt. Jag har fått jobb i Linköping så jag kan inte vara med lika mycket nästa säsong. Det har också varit vissa diskussioner där vi inte har tyckt likadant och haft samma syn på saker och ting. Det handlar om grundläggande värderingar för att ett fotbollslag ska må bra, säger Armin Beganovic. 

Beganovic kommer inte spela vidare i B.O.IF men han siktar på att snöra på sig fotbollsskorna i någon annan lokal klubb nästa säsong. 

Domare tar över B.O.IF

På fredagens avslutning presenterades domaren Viktor Fransson ny huvudtränare till nästa säsong. Han har dömt lokala fotbollsmatcher sedan 2010 och kommer inte springa runt på fotbollsplanerna med en pipa i munnen lika frekvent under 2020. 

– Det ska bli jätteskoj att träna ett seniorlag. Jag vill testa något nytt och det ska bli kul att komma till B.O.IF, säger Fransson. 

Närmast kommer Fransson från tränaruppdrag i Tjust IF FF där han har tränat P03-laget och fått hjälp av spelare från B.O.IF. Han har ett långt förflutet som spelare i B.O.IF och har även varit ledare för ungdomslag i föreningen. 

Kommer du döma något nästa säsong?

– Det blir väldigt sparsamt och då blir det mest för att hjälpa domarklubben. Jag kan döma serier där jag inte är tränare, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: