Annons:

Sök

Annons:

HFK-forwarden skriver nytt kapitel – går till superettanklubben

Selatin Shaljani har kommit in på fotbollsgymnasiet i Jönköping och ska börja spela i J-Södra från och med augusti 2020. Foto: Ossian Mathiasson

HFK-forwarden skriver nytt kapitel – går till superettanklubben

Han har fått mycket speltid i Hultsfreds FK. Nu plockas den talangfulle forwarden Selatin Shaljani upp av Jönköping Södra och kommer spela där från och med sommaren 2020.

Annons:

Talangfulle Selatin Shaljani är en egen produkt som flyttades upp från ungdomslaget till Hultsfreds a-lag inför den nyss avslutade säsongen och har framtiden framför sig.

Forwarden, som fyller 16 år i april, kommer spela vidare med HFK i division 5 under våren innan ett stort och spännande äventyr tar sin början. 

"Har kämpat för detta"

Han är spelklar för Jönköping Södra, som spelar i superettan, från och med sommaren 2020 och tre år framåt. Han ansluter till U17-truppen när skolan drar igång i mitten på augusti och han kommer då tillhöra Sanda-gymnasiets NIU-profil. Han kommer även spela matcher med U16- och U19-laget. 

– Jag har verkligen kämpat för detta. Det är en jättebra chans till att få en bra utveckling. Det är klart att det blir större press på att man måste prestera. Jag ser ändå fram emot det och det är skillnad på HFK och J-Södra. Det blir säkert hårdare träningar, säger Selatin Shaljani. 

Shaljani blev i somras uttagen till Svenska Fotbollförbundets utvecklingsläger i Halmstad och fick många blickar riktade mot sig. Sista helgen i juli blev han kallad till Jönköpings Södras sommarproffsträning och fick därefter komma tillbaka och träna med klubbens U19-lag. 

– När jag var på lägret på Visingsö, den sista lägret före elitlägret i Halmstad, blev jag scoutad av J-Södra som visade intresse för mig. Jag har tränat med dem flera gånger och jag har känt mig bra hos dem. De har gett mig ett fint välkomnande. Jag vill tacka Sami (Belay, J-Södras akademichef) som har sagt att han kommer ta hand om mig som att jag vore deras son. 

Fortsätter i HFK tills flytten

Hultsfreds FK upplevde ett tungt fotbollsår 2019 och trillar ner i division 5. Shaljani ska fortsätta i klubben tills sommaruppehållet. 

– Jag har tänkt fortsätta i HFK tills jag flyttar, det är tanken. Det blir massa derbyn och jag tror att vi kommer ha god chans.

Hur ser du på din egen framtid?

– Mitt mål är att komma upp i J-Södras a-lag som 17-åring och därefter hoppas jag få spela utomlands. 

Vad säger J-Södra om dig?

– De är intresserade och gör i princip allt för mig. De har fixat allt åt mig. De tycker att jag är en bra spelare, både på och utanför planen. 

Tackar familjen

Den unge forwarden vill också rikta ett stort tack till familjen som har hjälpt honom på resan. 

– De har varit ett bra stöd, hjälpt mig i alla lägen och funnits där för mig. När jag ska flytta till en större stad som 16-åring så stöttar de mig. 

Sami Belay, J-Södras akademichef, lovordar Shaljani och tror mycket på honom. 

– Det är en spelare som vi har följt ett tag. Han var med på vårt talangläger i somras där vi bjuder in spelare som vill titta lite extra på. Selatin som fotbollsspelare är jätteduktig och han är lika bra som människa. Det är en helhet som vi tittar på. Sedan måste han komma in på fotbollsgymnasiet, det är hans betyg som avgör. Det är en mogen och duktig kille med sunda och bra värderingar. Det är inte alla som klarar av att flytta hemifrån i den åldern, säger Sami Belay. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: