Annons:

Sök

Annons:

Ny ordförande prioriterar lagarbete: ”Vi gör det tillsammans

Patrik Stenbäck är glad över att ha fått chansen som ordförande i Hultsfreds FK. Foto: Privat

Ny ordförande prioriterar lagarbete: ”Vi gör det tillsammans"

Patrik Stenbäck känner stolthet i rollen som ny ordförande för Hultsfreds FK. Ett starkt lagarbete genom alla sektioner är vad han ska kämpa för. 
– Mitt ledord har alltid varit tillsammans, säger Patrik Stenbäck, ny ordförande i Hultsfreds FK.

Annons:

50-årige Patrik Stenbäck kliver in i en helt ny roll som ordförande för Hultsfreds FK och hade tidigare i veckan sitt första styrelsemöte. 

– Jag är stolt som en tupp. Det är stort för mig eftersom jag är fostrad i Hultsfreds FK sedan 1977. Jag var aktiv som spelare upp till 13–14 år, sedan lade jag av på grund av skada. Hjärtat har ändå alltid brunnit för HFK, det är laget som jag följer. Att jag får det här förtroendet gör att jag växer som människa. Jag tror på det, vi har tillsatt en ny styrelse med tre eller fyra nya personer. Det är flera yngre förmågor som har ett bra tänk, säger Patrik Stenbäck. 

Ser stort värde i lagarbetet

Han har jobbat i klubbens ungdomsutskott i flera år och ledordet ”tillsammans” kommer han anamma i sin nya roll. 

– Det är ingen som är bättre än någon annan, varken i styrelsen eller ett ungdomslag. Vi gör det tillsammans genom alla sektioner och lag och det är vad jag kommer jobba mycket för. Ingen är för bra för sitt eget lag. Vi har 600 medlemmar och det är 100 som har ett ideellt frivilligt uppdrag och kan vi jobba mer i symbios med Hultsfreds kommun och näringslivet så kan det bli bra, säger Stenbäck. 

– Ungdomsidrotten har alltid legat mig varmt om hjärtat, jag tror att det är en större funktion än att bara spela matcher. Det är samhällsnytta, jag har redan haft kontakt med kommunen och jag tror att vi kan utöka samarbetet där de kan ge oss bättre resurser.

"Tror mycket på närvaro"

Han är också mån om att HFK får en återväxt av egna produkter till representationslagen. 

– Jag vill att många av de som representerar våra a-lag ska komma från de egna leden  och för att få barn och ungdomar att stanna så är det viktigt att inkludera alla på ett sätt som gör att man trivs och är stolt över att ta på sig den grönvita tröjan, säger han. 

Hur tänker du att klubben ska jobba med det?

– Jag tror mycket på närvaro, jag tror på närvaro på möten, träningar och matcher. Jag vill att man ska vara aktiv och närvarande i allt det man gör i HFK. Jag sitter på ett år, det är inga större förändringar som man kan räkna med direkt. Tidigare styrelse har gjort ett bra jobb. 

"Måste rannsaka oss själva"

Många spelare har lämnat Hultsfreds FK:s herrlag efter degraderingen till division 5 och det är en sak som Stenbäck ska titta närmare på. 

– Det är en viktig sak som vi ska ta upp på nästa möte, vad beror det på? Vi måste rannsaka oss själva och ta reda på varför ungdomar lämnar föreningen. Att man går till en förening högre upp i seriesystemet köper jag alla dagar i veckan men inte till en konkurrerande förening i samma serie. Jag tror att vi kommer få det tufft på herrsidan och det ska bli kul med damlaget i division 3 igen, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: