Annons:

Sök

Annons:

HFK-talangen kallad till regionalt läger:

Unge HFK-talangen Selatin Shaljani är kallad till ett regionalt läger i Lund i februari. Foto: Ossian Mathiasson

HFK-talangen kallad till regionalt läger: "Liknar ett landslagsläger"

Hultsfreds FK:s talang Selatin Shaljani är kallad till ett av de regionala lägren i Svenska fotbollförbundets regi i februari. 
– Det har visat sig att flera spelare tar denna väg till de vanliga landslagslägren, säger Tomas Turesson, sportsligt ansvarig för de fyra lägren. 

Annons:

I februari genomför Svenska fotbollförbundet fyra regionala läger på lika många ställen i Sverige. Det är 16-åriga spelare som inte tillhör elitklubbarnas akademier som kallas dit och ska erbjudas likvärdig utbildning som landslagsspelarna i samma ålder. 

Selatin Shaljani, forwardstalangen från Hultsfreds FK, har blivit kallad till Svenska fotbollsförbundets regionala läger i Lund den 10–13 februari. I höstas rapporterade DH om att Shlajani kommit in fotbollsgymnasiet i Jönköping och ska spela för Jönköpings Södra från och med augusti 2020. Fram till dess kommer han spela kvar i HFK i division 5. 

"Ska likna ett landslagsläger"

Regionläger är en nytillkommen satsning som ett mellanled från distriktslägerverksamhet till landslagslägren för att fler spelare ska få chansen till en kvalificerad spelarutbildning. 

– De som får inte komma på de regionala lägren är de som har varit landslagsläger, Future Team-läger eller tillhör en fyr- och femstjärn akademin. Akademier med fyra eller fem stjärnor anses kunna sköta sin spelarutbildning på egen hand. Ett regionalt läger ska likna ett landslagsläger men det är lite light, säger Tomas Turesson. 

Han berättar att innehållet på ett regionalt läger är likvärdigt med det som fokuseras på ett landslagsläger. 

– Man gör ungefär samma saker som på ett landslagsläger. Man har fem träningar med olika fokus, det är alltifrån speluppbyggnad, komma till avslut och göra mål, kontringar och återerövring. Vi följer samma princip som ett landslagsläger, säger Turesson och fortsätter:

– Det har visat sig att flera spelare tar denna väg till de vanliga landslagslägren eftersom det är svårt för förbundskaptener att hitta rätt i djungeln av spelare. Det är alltid någon som kommer in från sidan och det blir en stimulans för de här spelarna med att möta likasinnade.

45 spelare från olika platser

Det är drygt 45 spelare som har kallats till lägret i Lund och det är alla möjliga klubbar i Skåne, Småland; Bohuslän och Blekinge som är representerade. 

– Spelarna som är kallade ska tillhöra de absolut främsta i sitt distrikt och de tidigare lägren har fått positiva omdömen. Jag tror att regionala läger har kommit för att stanna, säger Turesson.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: