Annons:

Sök

Annons:

Tjust tog enkel seger mot ungt lag – HFK har värvat dubbelt

Tjust IF FF gjorde processen kort med Hultsfred och tog en klar 7–1-seger. Foto: Pixabay

Tjust tog enkel seger mot ungt lag – HFK har värvat dubbelt

Tjust IF FF hade inga problem med att besegra ett ungt och oerfaret Hultsfreds FK i säsongens första träningsmatch. 

Annons:

Tjust IF FF är nykomlingar i division 2 och ser ut att kunna bli ett lag att räkna med. Hultsfreds FK är nykomlingar i division 3 och har numera ett ännu yngre lag än vad de hade när de tog steget upp i trean under hösten. 

– Jag har räknat ut att vi har förlorat 82 mål. Laura Solterbeck, Nathalie Helgesson och Julia Johansson har lämnat för andra klubbar. Julia Ingemarsson och Caroline Phalén är inte heller med. Julia Pettersson och Hanna Dahlqvist har flyttat till Jönköping så vi inte hur mycket de kommer vara med. Vi vet att det kommer bli en tuff säsong, säger HFK-tränaren Peter Jaldefeldt. 

Det var med andra ord ett ungt HFK-lag som fick en tuff start på första träningsmatchen som spelade 3x30 minuter. Tjust gick nämligen ifrån till 3–0 efter att Wilma Edström gått samtliga tre mål på 15 minuter. 

– Vi hamnade i ett tidigt underläge. Tjust var skoningslösa och satte allt samtidigt som det var lite vimsigt i vårt lag, säger Jaldefeldt. 

HFK har värvat två spelare

Andra halvlek slutade 1–1 och Tjust vann sedan den tredje halvleken med 3–0, totalt 7–1. Jennifer Ilhammar gjorde tre mål och Nicole Fristedt ett för Tjust. Shams Tarabeih nätade för HFK. 

– Det blev en betryggande seger, det var klart efter några minuter. För oss handlade det om att rulla på, försöka spela boll och se det som ett roligt träningspass. Hultsfred ska ändå ha beröm, det är ett ungt lag som kan bli duktigt. De har något bra på gång, säger Joakim Krüger i Tjust. 

Hultsfred har gjort klart med två nya spelare, Amanda Hjort från HM IS och Elsa Mellberg från Rosenfors. De fick beröm tillsammans med Ida Lipic, Shams Tarabeih och Elin Lindqvist. Alla spelare i Tjust förtjänade beröm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: