Annons:

Sök

Annons:

Förbundet vill stoppa samtliga träningsmatcher

Smålands Fotbollsförbund vill inte att några matcher spelas fram till den 30 april. Foto: Pixabay

Förbundet vill stoppa samtliga träningsmatcher

Tävlingsmatcherna är inställda sedan tidigare. Nu vill Smålands Fotbollsförbundet se ett stopp även för träningsmatcher. Den nya rekommendationen gäller fram till den 30 april. 

Annons:

Betydde Folkhälsomyndighetens råd i veckan att träningsmatcher tillåts eller förbjuds? Beskeden tolkades olika och både Södra Vi IF och Hultsfreds FK har planerat kommunala träningsserier. 

De planerna ser ut att stoppas i nuläget. I dag kom Smålands Fotbollsförbund med nya rekommendationer och man avråder starkt från träningsmatcher: 

"Smålands Fotbollförbunds styrelses starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn", skriver man på sin hemsida. 

Klubbarna har sista ordet

Svenska Fotbollsförbundet antog samma riktlinjer tidigare i dag. Det defintiva beslutet tas dock av de enskilda klubbarna: 

"Smålands Fotbollförbund har tagit beslutet utifrån allmänt rådande läge med stort hänsynstagande att folkhälsan - och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen - ska stå i fokus. Utifrån detta måste varje förening ta beslut om sina träningsmatcher."

Förbundet kommer inte administrera någon matchverksamhet fram till och med 30 april och alla matcher som planerats i förbundets system markeras som inställda. 

"Träningsverksamheten får fortsätta – om den följer myndighetens riktlinjer.Vi hoppas att alla har förståelse för dessa beslut och att de respekteras. Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans ska vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation", skriver förbundet på sin hemsida. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: