Annons:

Sök

Annons:

Rosenfors och Gullringen premiärspelar i afton

Erika Anderssons Gullringen premiärspelar mot Rosenfors i division 4 i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Rosenfors och Gullringen premiärspelar i afton

Den lokala fotbollen har dragit igång. I kväll premiärspelar Rosenfors IK och Gullringens GoIF mot varandra. 
– Alla spelare är väldigt laddade, säger Gullringsledaren Bjarne Lynbech. 

Annons:

Efter ett väldigt långt uppehåll från seriespel till följd av coronapandemin väntar den efterlängtade seriepremiären i afton. 

Rosenfors tar emot Gullringen i division 4. Gullringen kom näst sist i fjol och har siktet inställt på att ta en bättre tabellplacering denna säsong.

– Absolut, vi har goda förhoppningar om att komma högre upp i tabellen. Vi är väldigt laddade och det känns som att vi är förberedda inför premiären. Jag saknar dock ett par tjejer som inte vill spela på grund av coronapandemin men vi åker till matchen med 14 spelare, säger Bjarne Lynbech. 

"Ett underbart team"

Gullringen startade upp sitt damlag under sommaren 2017 och har varit i seriespel de två senaste säsongerna. Nu väntar tredje raka säsongen i damfyran.

– Jag är säker på att det kommer bli bättre än tidigare säsonger. Vi har ett samspelt lag och tjejerna är duktiga på att hålla i träningarna så vi har tränat två gånger i veckan. Det är ett underbart team, jag har haft tankar på att lägga av men det är ett jättebra gäng som jag inte vill lämna, säger Bjarne Lynbech. 

Andreas Pettersson, huvudtränare i Rosenfors IK, vet inte riktigt var hans lag står inför kvällens premiär mot Gullringen. 

– Äntligen drar säsongen igång, det är härligt. Vi har bara haft en träningsmatch och då blev det seger med 3–2 mot Högsby trots att det satt långt inne. Vi gjorde en del enkla misstag som inte behöver ske. Det var ändå ett bra genrep så vi vet vad vi behöver fila på, säger Andreas Pettersson. 

Gör sig redo för toppstrid

Rosenfors kom trea i division 4 förra säsongen och siktar på en ny topplacering. 

– Vi ska vinna mot Gullringen om vi spelar som vi ska. Jag tror att vi kommer äga mycket boll och sätta höga press på dem, så var det i alla fall när vi mötte dem i fjol.

Hur ser det ut i ditt lag inför premiären?

– Jag har inte alla spelare tillgängliga men vi spelar som alltid med bästa laget och kommer till spel med 15 spelare. Vi har inga större tapp jämfört med fjolåret. Målsättningen är att vara med i toppen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: