Annons:

Sök

Annons:

Ny serie för segervisst Hebe –

IF Hebe-tränaren Jan Johansson ser fram emot kvällens seriepremiär mot Åseda. Foto: Ossian Mathiasson

Ny serie för segervisst Hebe – "Gud vilket sug"

Förra säsongen var Hebe i Vimmerbysexan. Nu är de i Vetlanda-diton och en hel del nya motståndare väntar, bland annat Åseda på bortaplan i premiären.
– Åseda har varit bra en gång i tiden, men är väl i sexan av en anledning. Vi åker dit och ska spela vårt spel och ta tre poäng med oss hem, säger Hebes tränare Jan Johansson inför kvällens match.

Annons:

Åttondeplats i Vimmerbysexan förra säsongen. I år siktar Hebe högre.

– Ett topplag ska vi kunna vara och det bör vi vara. För oss spelar det ingen roll att vi är i Vetlandaserien, vi har ungefär lika långt dit som till Vimmerby- eller Eksjöserien. Men ett topplag ska vi vara, det har vi folk till. De har pratat lite om att gå upp, grabbarna, men det krävs åtta skitbra matcher för att gå upp. Annars kan man ju starta lite svagare och ha mer tid på sig, i år blir det speciellt på många sätt, säger Johansson.

Kontinuitet i truppen

Hebe har inte några direkta nyförvärv, utan truppen är i stort sett densamma som förra säsongen.
Viktiga spelare i laget är bland andra lagkaptenen Felix Andersson, Joakim Axelsson, Jesper Ström och målvakten Elias Johansson. Och, om han får vara hel, Rasmus Sandsborg.

– Rasmus gör en hel del mål, han är riktigt duktig när han får tag i bollen. Det behöver vi lite, han har målsinnet.

Efter en lång försäsong är det äntligen dags för seriepremiär.

– Gud vilket sug det är. Vi gjorde en dålig träningsmatch mot Hultsfred, men känslan i gruppen är bra. Vi har spelat internmatcher och när vi spelar fotboll går det riktigt fort. Sedan har vi perioder där vi är för dåliga och tappar lite, vi behöver få en högre lägstanivå. Det kommer, det är svårt att säga vart man står under 90 minuter, men känslan är bra och grabbarna vill verkligen spela nu, säger Johansson, som tror att hans manskap vinner premiären med 3-1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: