Annons:

Sök

Annons:

Rosenfors tog storseger i premiären

Rosenfors IK vann dagens premiär mot Gullringen med 6–0. Foto: Ossian Mathiasson

Rosenfors tog storseger i premiären

Rosenfors IK vann dagens premiär mot Gullringens GoIF med klara 6–0 (1–0).
– Vi för matchen i 90 minuter och i andra halvlek hittar vi lugnet och tålamodet, låter bollen göra jobbet och då får vi utdelning också, säger Rosenfors tränare Andreas Pettersson.

Annons:

Trots ett massivt spelövertag var det resultatmässigt jämnt länge. Det var inte förrän strax innan paus som Emma Adolfsson satte matchens första mål. 

– Vi gör absolut ingen dålig första halvlek, våra lägen kom, men bollen ville inte in. Vi hade flera lägen där vi ska göra mål, men det ville sig inte. 

Efter att Gullringens målvakt skadat sig lossnade målskyttet rejält för Rosenfors i andra halvlek. Direkt efter paus gjorde Bianca Karlsson 2-0, tio minuter senare satte Julia Johansson 3-0. 

Hon gjorde sitt första a-lagsmål

Med drygt tio minuter kvar gjorde Elsa Karlsson sitt första A-lagsmål och Celine Hägg gjorde detsamma en stund senare, innan Emma Adolfsson avslutade målkalaset med sitt andra mål för kvällen. 6-0 och en bekväm seger, men kanske ingen värdemätare för hemmalaget. 

– Skönt att hitta tillbaka till det vi hade förra säsongen, det här lugna spelet. Där var vi inte riktigt i genrepet mot Högsby, säger Pettersson. 

Nu är det uppehåll, redan efter en omgång. Pettersson tar det med ro: 

– Vi har träningsmatch på torsdag mot Hultsfred. När vi äntligen kommit igång så startar vi med ett uppehåll, men det är ändå välbehövligt. Vi har tränat hårt hela våren med tre pass i veckan. Jag beundrar tjejerna att de hållt i med närvaro på träningarna, säger han. 

Pettersson berömde hela laget efter segern, där alla lyfte sig när laget väl kom igång.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: