Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: BEKRÄFTAD COVID-19-SMITTA I LOKALT FOTBOLLSLAG

En fotbollsspelare i Djursdala SK har smittats av coronaviruset. Foto: Pixabay

EXTRA: BEKRÄFTAD COVID-19-SMITTA I LOKALT FOTBOLLSLAG

Djursdala SK-spelaren med misstänkt covid-19-smitta har fått sitt provsvar som visar att han har blivit smittad av coronaviruset. 

Annons:

I fredags var vår tidning först med att rapportera om en spelare med misstänkt covid-19-smitta i Djursdala SK. Klubben drog i handbromsen och ställde in premiären mot Fårbo FF. Nu har provsvaret kommit och spelaren, som tränade med laget på en av träningarna i veckan, är smittad av coronaviruset.  

– Det är bekräftat att han är smittad. Det visar väl bara att viruset kommer allt närmare och att det inte är så förvånade. Det kommer inte gå att skydda sig mot det. Nu är det tur att det är lindrigt för honom men jag hoppas att ingen annan kommer få det. Det är klart att man är orolig för att många kommer få skiten, säger Patrik Nilsson, tränare i Djursdala SK. 

"Kan bryta ut rejält"

Den berörda spelaren tränade med laget i veckan och började på kvällen, efter träningen, känna sig krasslig och hörde av sig till Patrik Nilsson.

– Han skickade till mig och sa att han hade feber. I dessa tider måste man ta det lugnt, sedan pratade med han med en kompis som hade testat sig och fått ett positivt svar. Han ringde direkt så vi kunde dra i handbromsen. Nu har han fått beskedet att han är smittad och att det är lindrigt. Det kan bryta ut rejält om några dagar så han blir riktigt dålig, säger Patrik Nilsson och fortsätter: 

– Ska jag och alla spelare sättas i karantän nu? Vi vet inget. Jag umgås inte mer med den berörda spelaren än vad jag gör med folk på jobbet. Man vet ju inte om de har folk i sin närhet som har eller har haft viruset, det är jättesvårt. 

Den lokala fotbollen har dragit igång och Patrik Nilsson förstår inte riktigt varför fotboll ska spelas i tider när personer dör till följd av virusets spridning. 

– Är det ens värt att vi ska dra igång serien? Det är sådan tankar som jag har. Det är egentligen dumheter att vi ska dra igång, jag håller med Mattias (Gustavsson, tränare i Tuna). Det är först nu smittan har kommit hit så jag tycker att det är onödigt att vi ska spela. säger Nilsson. 

DSK ställer in allt

Djursdala har ställt in alla träningar och matcher framöver. 

– Allt är inställt. Vi kommer inte ses överhuvudtaget och inte ha några träningar eller matcher. Vi kan ha tur att ingen annan har fått det men vi vet inte. Vi kör egna vattenflaskor, inga närkampsövningar och inga spelare duschar på Dalavallen. 

Kommer ni ta kontakt med Smålands Fotbollsförbund?

– Jag antar att styrelsen får göra det. De vet om att premiären ställdes in och vi fick ett nytt datum.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: