Sök

Oavgjort i derbyt – HFK hade en spelare mindre i över en halvlek

Elsa Brorsson gjorde ett av Rosenfors mål mot Hultsfred.

Kvällens träningsmatch mellan Rosenfors IK och Hultsfreds FK slutade oavgjort, 3–3, efter att HFK fått en spelare utvisad efter drygt 35 minuter.

Hultsfred gick ifrån till en 2–0-ledning och hade matchen mot kommunkonkurrenten Rosenfors i trygga händer.

Då, efter drygt 35 minuters spel, fick HFK en utvisning och på den efterföljande straffen satte Rosenfors 1–2-reduceringen. I andra halvlek kom 2–2 innan HFK återtog sin ledning men Rosenfors fick sista ordet och kvitterade till 3–3 i slutminuterna.

– Det var en usel match, inte bra alla från svår sida. Efter utvisningen hade vi svårt att försvara oss och vi får vara glada för att det blev oavgjort, säger Peter Jaldefeldt, tränare i Hultsfred.

"Gör det vi ska"

Andreas Pettersson, tränare i Rosenfors, var inte heller helt nöjd med insatsen trots upphämtningen till 3–3.

– Vi gör det vi ska. Stundtals funkar allt, stundtals inget. Vi släpper in lite för enkla mål och vi måste bli bättre när vi får målchanser. Det är svårt att sätta fingret på varför vi inte får till avsluten. Det var ingen dålig match men det finns mer att jobba på, säger Andreas Pettersson.

HFK:s mål gjordes av Pauline Schmidt, Matilda Hemmingsson och Emma Billing. Elsa Brorsson, Emma Adolfsson och Ellen Erlandsson nätade för Rosenfors.

Ingen stack ut i Rosenfors. Bra i HFK var Edna Ganovic, Malin Rydén och Selma Hedenberg.