Annons:

Sök

Annons:

Serieförslag till lokalfotbollen presenteras inom kort

På måndag kommer Smålands Fotbollförbund släppa sitt förslag för samtliga fotbollsserier i Småland. Hultsfred och Lojal kommer med största sannolikhet hamna i samma division 5-serie. Foto: Ossian Mathiasson

Serieförslag till lokalfotbollen presenteras inom kort

På måndag kommer Smålands Fotbollförbund presentera sitt förslag för fotbollsserierna i Småland.

Annons:

Till följd av att Smålands Fotbollförbund fattade beslut om att skjuta på serieanmälan till årsskiftet och representantskapsmötet till februari kommer 2021 års serieförslag senare än vanligt.

I morgon håller representanter från Smålands Fotbollförbund ett möte i Växjö för att dela in alla de småländska fotbollslagen i distriktsserierna, det vill säga division 4, 5 och 6 på herrsidan samt division 3 och 4 på damsidan.

– Vi håller på med serieförslagen till lokalfotbollen och ska vara klara med våra distriktsförslag på söndag (läs i morgon). Vi sätter ihop alla distriktsserier på söndag och jag ska lägga ut dem på nätet på måndag, säger Mats Larlind, ansvarig för seniorfotbollen på Smålands Fotbollförbund. 

Fårbo har dragit sig ur

Fårbo FF har dragit sig ur division 5 och begärt sig själva ner i den lägsta divisionen för att få till en nystart med många unga spelare. Konga SK, den sämst placerade tvåan i kvalet till division 5 under hösten 2020, har tackat ja till den vakanta platsen.

Han berättar att det är morgondagens möte som bestämmer hur de får ihop alla serier i Småland med bäst geografisk indelning. 

– Om man tittar på division 5 i norra delen av Småland så ser det bra ut. Det hade varit ännu bättre om Fårbo hade fortsatt, då hade det varit tolv lag från trakterna kring Hultsfred, Oskarshamn och Vimmerby. Vi får se hur det blir med Stjärnan, om vi drar dem uppåt eller neråt. Det kan bli aktuellt att ta något lag från Höglandet för att täppa igen luckan efter Fårbo, säger Larlind. 

Flera comebackande lag

Flera småländska lag har lagts ner, bland annat BK Boston, men det finns exempel på flera föreningar som gör comeback. 

– Tjust, Fliseryd och Mönsterås kommer tillbaka och spelar i division 6 2021. Vi har faktiskt fler anmälda lag på herrsidan än vad vi hade förra året. Krokstorp kommer spela och har anmält ett lag till sexan efter höstens turbulens. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: