Annons:

Sök

Annons:

Lokal friidrottstalang uttagen till Finnkampen

Wilma Svenson från Hultsfred ska springa 200 meter på Ungdomsfinnkampen i Stockholm i helgen. Foto: Linus Johansson

Lokal friidrottstalang uttagen till Finnkampen

Ungdoms-SM blev en fullträff med ett guld och ett silver. Nu väntar nästa stora tävling för friidrottstalangen Wilma Svenson, 16, från Hultsfred. Hon är uttagen till Ungdomsfinnkampen i helgen.
– Det känns helt fantastiskt, säger Wilma Svenson.

Annons:

Wilma Svenson, som tävlar för Oskarshamns SK, tog silver på 100 meter på ungdoms-SM och följde upp det med ett guld på favoritdistansen 200 meter.

Efter USM-succén kom belöningen. Hon är nämligen uttagen i Sveriges lag till Ungdomsfinnkampen mot Finland på Stockholms stadion till helgen. I Ungdomsfinnkampen tävlar ungdomar som är 16-17 år och hon ska springa 200 meter tillsammans med Josefin Wikfeldt från Mälarhöjdens IK. Svenson är också uttagen som reserv i stafettlaget på 4x100 meter. 

– Det känns helt fantastiskt, jag trodde mer på nästa år om jag ska bara ärlig. Mina chanser ser väl bra ut skulle jag säga. Springer jag som jag har sprungit i sommar så kommer det förhoppningsvis gå väldigt bra, säger Wilma Svenson. 

Hur vill du summera din friidrottssommar?

– Denna sommar har varit en av de bättre då jag har hållit mig hyfsat skadefri. 200 meter har gått bättre och bättre. 100 meter sprang jag mitt snabbaste lopp på första tävlingen och efter det har jag inte varit där. Allt som allt är jag mycket nöjd med det jag har åstadkommit, säger Svenson. 

Finnkampen är den sista stora tävling på årets utomhussäsong. I höst börjar hon på gymnasiet och har blivit antagen till friidrottsgymnasiet i Växjö. 

– Efter denna är jag tävlingsledig och då blir det fokus på träningen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: