Annons:

Sök

Annons:

Andra raka för Hultsfred – närmar sig toppen

Målvakten Oliver Carlford jublar efter att ha räddat en straff i den andra halvleken. HHF vann till slut med 25–23. Foto: Jakob Karlsson

Andra raka för Hultsfred – närmar sig toppen

Hultsfreds HF tog fjärde segern för säsongen hemma mot Åhus i dag. De två poängen tar laget in i toppstriden.
– Jag tror att vi kommer bli bättre och bättre, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Efter en jämn inledning av matchen gjorde HHF ett avgörande ryck i slutet av den första halvleken. På drygt tio minuter förvandlades 10–9 till 15–10 – och det var en ledning som HHF aldrig var nära att tappa.

Slutresultatet 25–23 var smickrande för gästerna som fick med sig flera enkla mål när HHF drog på sig tre utvisningar under matchens sista tre minuter.

– Vi spelar bra under stora stunder av matchen, men det blev lite stimmigt med många utvisningar i slutet. Jag var aldrig orolig, men det hade varit skönt att få med sig plusmålen, säger tränaren Bo Sundqvist.

 "Jobbar mer som ett lag"

Hultsfred, som släppt in många mål under inledningen av säsongen, stod för en stabil defensiv insats. Åhus hade ett vasst kantspel som hemmalaget fick en del problem med – men totalt sett var det en av de bättre försvarsinsatserna under året.

Även målvakterna Oliver Carlford och Jesper Rüdiger imponerade.

– Vi släpper 23 i dag och tidigare har vi legat runt 29-30. Vi jobbar mer som ett lag nu och får till ett bättre samarbete. Sedan får vi lite räddningar från målvakterna också.

På väg mot toppen

Segern var helt rättvis och ger Hultsfred ett visst avstånd till bottenskiktet. Laget står på åtta poäng och ligger femma.

– Två poäng är jätteviktigt, nu får vi arbetsro och det blir lite glapp till bottenlagen. Jag tycker att vi gör en jättebra match i dag och tror att vi kommer bli bättre och bättre. 

Fakta

Hultsfreds HF – Åhus 25–23 (15–10)

Målskyttar HHF: Ivan Pilipovic 8, Robin Löfstedt 5, Sasa Omrcen 4, Eric Schultz 2, Andreas Thorngren 2, Christoffer Karlsson 2, Albin Nilsson 1, Lukas Örnros 1. 

Publik: 189.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: