Annons:

Sök

Annons:

Stark upphämtning av HHF – räddade en poäng

Ivan Pilipovic gjorde nio mål i HHF:s kryssmatch mot Hohultslätt.

Stark upphämtning av HHF – räddade en poäng

Hultsfred Handboll såg ut att gå mot en blytung förlust i handbollstvåan. Men sista tio minuterna var grymt starka av hemmalaget – som hämtade upp ett stort underläge och fixade 30-30.
– Killarna visar stor moral och krigar till sig en poäng, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Matchen såg ut att ha glidit Hultsfred HF ur händerna. Hohultslätt ledde med 25-18 och HHF tycktes uträknade – då reste sig laget i absolut sista sekund. 

– Vi låg under med sju bollar och det var svajigt. Vi fick inte igenom vårt niometersskytte och deras målvakt var jättebra. Vi hade rejäla problem en period, men sista kvarten var jättebra från vår sida, säger HHF-ledaren Bo Sundqvist. 

Vad betyder det att ni lyckas vända ett så stort underläge?

– Det är jättebra och när vi väl kom igång gick det fort. Killarna krigade på riktigt bra och det var starkt av dem.

"Tar med oss upphämtningen"

HHF åt upp underläget rekordsnabbt och med fyra minuter kvar var det var oavgjort. Då talade mycket för att HHF skulle ta alla poäng – men så blev det inte. Med fyra sekunder kvar kvitterade Eric Schultz till 30-30. 

– Det blev en poäng i alla fall och det var tur det. Jag tycker att vi ska ta med oss upphämtningen, vi får bygga vidare på det positiva och jobba på det övriga på träning. Killarna visar stor moral och krigar till sig en poäng, som kan visa sig bli viktig.

Vad gör att ni hamnar i det här läget?

– Vi gör jättemycket tekniska fel och bränner för mycket målchanser i första halvlek. Det var som det har varit tidigare. Vi kastar bort alldeles för mycket bollar, men i andra byter vi försvarsspel och får bättre träff i spelet. Då kommer upphämtningen och de blir trötta. Vi utnyttjar det på ett bra sätt.

Fyra matcher kvar

Ivan Pilipovic blev målbäst med nio fullträffar. Eric Schultz satte sju och Albin Nilsson fem. Bo Sundqvist ville berömma Oliver Carlford, Ivan Pilipovic och Eric Schultz.

HHF ligger precis ovanför kvalstrecket med fyra matcher kvar att spela.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: