Annons:

Sök

Annons:

ILSKET I HHF EFTER FÖRLUST – LÄMNAT IN PROTEST

HHF-tränaren Bo Sundqvist var inte nöjd med domarens insats. Foto: Ossian Mathiasson

ILSKET I HHF EFTER FÖRLUST – LÄMNAT IN PROTEST

Hultsfreds HF förlorade dagens bortamatch mot Kävlinge med uddamålet. Efter matchen kände man sig berövat på en straff i slutsekunden – och nu har man lämnat in en protest till förbundet.
– Det känns tråkigt, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Kävlinge avgjorde matchen med sex sekunder kvar att spela. Målet var lagets tredje raka och betydde 28–27. HHF satsade förstås allt framåt direkt och Ivan Pilipovic blev neddragen i slutsekunden. Kävlinge åkte på en utvisning – och enligt regelverket ska en utvisning under sista 30 sekunderna generera en straff.

Men någon straff fick inte Hultsfred.

– Det var en tråkig avslutning på matchen. Som vi läser regelverket ska det bli straff om det blir en utvisning sista 30, men så blev det inte. Vi har lämnat in en protest och vi får se vad det kan landa i, om det blir omspel eller vad det kan bli. Som det gick till nu är det inte rätt.

 Ledde med två bollar

Sundqvist anser att domarna tappade matchen sista tio.

– De var bra i 50 minuter, men sista tio får vi ingen fördel och två utvisningar. Hade vi inte fått dem skulle vi nog ha klarat att vinna matchen.

Men fyra och en halv minut kvar gjorde Sasha Omrcen 27–25 till Hultsfred. Då talade allt för HHF – men när både Robin Löfstedt och Albin Nilsson åkte ut kom Kävlinge tillbaka.

– Det blir inte alltid rättvist, men vi får inte chansen. En utvsning var onödig och hade vi hållit oss på banan skulle vi ha klarat det.

 Löfstedt imponerade

I övrigt var matchen jämn hela vägen. Kävlinge ledde med 15-13 i paus, men Hultsfred kom tillbaka.

– Vi har lite svårt framåt i perioder, men gör det ganska bra. Vi hamnar lite lågt ibland och spelar bättre i andra. Det kändes som att vi skulle vinna den här matchen ända tills det började ramla in lite utvisningar. Det känns tråkigt att förlora när vi spelar bra.

I och med förlusten är Kävlinge nu fem poäng före HHF och man har också en match mindre spelad. Hultsfred ligger kvar på negativ kvalplats. Men allt är inte negativt. I dag gjorde Robin Löfstedt comeback och svarade för sex mål.

– Det är jätteviktigt att han är tillbaka, vi får ett annat spel och lite mer tyngd, det öppnar upp många olika varianter för oss.

Bästa målskyttar blev Ivan Pilipovic med sju mål samt Robin Löfstedt och Sasha Omrcen med sex vardera. De tre spelarna får även beröm för sina insatser.

Övriga målskyttar: Lukas Örnros 3, Andreas Torngren 2, Albin Nilsson 2, Christoffer Sundqvist 1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: