Annons:

Sök

Annons:

Kostsam förlust för Hultsfred ­– han missar resten av säsongen

Ivan Pilipovic blev utvisad tre gånger om i dag och missar nästa match. Foto: Ossian Mathiasson

Kostsam förlust för Hultsfred ­– han missar resten av säsongen

Lördagen blev inte alls rolig för Hultsfred Handboll. Förutom storförlusten i derbyt mot Växjö åkte man på en avstängning och en skada.
– Det blev en kostsam förlust för oss, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Tabelläget ser allt mer prekärt ut för HHF efter dagens förlust. Med fem matcher kvar har man sex poäng upp till H43 på fast mark. Nästa helg möter man just H43 – men då får man klara sig utan sin stjärna Ivan Pilipovic som drog på sig tre utvisningar i dag och därmed är avstängd.

Även Adam Sundqvist kommer saknas och det under resten av säsongen. Han drog axeln ur led i dag. 

– Vi får titta över hur vi ska ställa upp, vi har två hemmamatcher nästa helg och vi måste hitta ett spel när Ivan inte är med. Vi får fundera lite i veckan.

 "Fick problem tidigt"

Dagens derby mot Växjö rann Hultsfred ur händerna tidigt. HHF hade stora problem med hemmalagets 3-2-försvar och blev sönderkontrat. Matchen slutade 41-19 (18-12).

– Vi fick problem ganska tidigt och vi kom till dåliga avslutslägen. De springer ifrån oss och får bra träff i sitt försvar.

Hultsfred drog på sig hela sju utvisningar.

– Några av dem säger jag ingenting om, men jag tycker att Växjö borde ha fått några till. De fick bara två och de fick spela tufft på våra linjespelare. Vi hade får svårt att ta emot inspelen och då får de kontringar direkt, vi gick lite i den fällan.

"Bör vinna båda"

Växjö gjorde mängder med kontringsmål.

– De hade nog sju kontringar i första och tio-tolv i andra. Vi spelade sju mot sex några gånger med och då gjorde de några mål i tom bur mes. Vi har inte mycket att bjuda emot idag när vi inte lyckas framåt. Växjö gör det bra och vi gör det lite sämre.

Hultsfred måste nog ta två segrar nästa helg för att klara nytt kontrakt utan kvalspel.

– Vi bör vinna båda, konstaterar Sundqvist.

Albin Nilsson och Ivan Pilipovice var bäst i HHF.

Målskyttar: Ivan Pilipovic, 4, Albin Nilsson 4, Robin Löfstedt 3, Christoffer Sundqvist 2, Henrik Böris 2, Andreas Torngren 2, Elias Andersson Landholm 1, Tobias Stridh 1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: