Sök

HHF FIXADE NYTT KONTRAKT – HAN BLEV STOR HJÄLTE

Hultsfreds HF fick jubla över nytt division två-kontrakt. Foto: Linus Johansson

Hultsfreds HF spelar i division två även nästa säsong. Det står klart efter att laget vunnit den avgörande kvalmatchen hemma mot IK Cyrus med 32-30 i dag.

Hultsfred startade den avgörande kvalmatchen på allra bästa sätt och gick fram till en tidig 6-2-ledning. HHF ledde också med 9-3 och många trodde nog att matchen mer eller mindre var avgjord redan där. Det var den definitivt inte.

Vid ställningen 13-11 hade Cyrus läge att krypa ännu närmare, men istället gjorde hemmalaget ett nytt ryck fram till 17-12. Inte heller det knäckte dock gästerna från Jönköping och i paus var ställningen 17-14.

Pilipovic klev fram

Hultsfred fick sedan en mardrömsstart på den andra halvleken. Tre minuter in i den hade gästerna gjort tre raka mål och kvitterat till 17-17. Länge pendlade resultatet sedan mellan oavgjort och en knapp ledning för HHF. Hemmastjärnan Ivan Pilipovic hade en viktig del i det här skedet av matchen och gjorde 18-17, 20-18, 21-19 och 22-21.

Vid ställningen 22-21 hade Cyrus ett skott i stolpen. Direkt efter det satte Eric Schultz 23-21 och i anfallet efter det gjorde hemmamålvakten Oliver Carlford en mycket viktig räddning. Därefter gick Hultsfred fram till 28-21 och gjorde därmed det avgörande rycket. Till slut blev det seger med 32-30 och därmed kommer det att spelas division två-handboll i Hagadal även nästa säsong.

En av de stora kvalhjältarna var Ivan Pilipovic, som gjorde elva mål i den avgörande matchen.

Fotnot: Mer från matchen kommer på Dagens Hultsfred senare i dag.