Annons:

Sök

Annons:

Rüdiger sadlar om till tränare: ”Luften gick ur seniorlaget”

Jesper Rüdiger går från målvakt till tränare i Hultsfreds HF. Säsongen drar igång med hemmamatch mot Vetlanda i morgon. Foto: Ossian Matiasson

Rüdiger sadlar om till tränare: ”Luften gick ur seniorlaget”

Det var länge osäkert om Hultsfreds HF skulle ha något lag i seriespel denna säsong. I morgon är det premiär med tre tidigare HHF-spelare som tränare.
– Det är en spännande utmaning som väntar, säger Jesper Rüdiger, som leder laget tillsammans med Sasa Omcren och Adam Sundqvist.

Annons:

Hultsfred höll sig kvar i division 2 efter kvalsegern mot Cyrus. Därefter har klubben åkt på ena smällen efter den andra med spelarförluster i mängder. 

I slutet av juli kom nyheten att Hultsfred drar sig ur serien och begär ner sig själva i division 3.

– Efter att vi drog oss ur division 2 tappade huvudtränaren Bosse Sundqvist suget, det gjorde även jag och flera andra spelare. Vi visste inte ens om vi hade lag till att spela i division 3 så det kändes som hela luften gick ur seniorlaget där och då, säger Jesper Rüdiger. 

"Fick direkt en bra magkänsla"

För många är Ulf Larsson synonymt med klubben och det var han som såg till att hände grejer.

– Han fick jaga lite spelare och gjorde sitt. Sedan kom frågan om jag var sugen på att coacha laget tillsammans med Sasa (Omcren) och Adam (Sundqvist). Jag pratade Adam och fick direkt en bra magkänsla, det var inte så mycket tvekan från min sida, säger Jesper Rüdiger.

Rüdiger skulle inte ha spelat handboll under förra säsongen på grund av en sargad kropp. Han kom ändå in i kvalet mot Cyrus och var en av de stora hjältarna. Genom åren har han gång på gång pumpat in självförtroende i laget med sin inställning och engagemang som målvakt.

Delat ledarskap i HHF

Nu ska 23-åringen stå vid sidlinjen och leda Hultsfred, som har fått tillbaka många comebackande HHF-spelare.

– Jag är ung för att vara i rollen som tränare och det är viktigt att jag blir av med kompisstämpeln på matcher. Det är en utmaning. Vi har ändå sagt att nu är det vårt ord som gäller på matcherna, säger han och fortsätter:

– Vi kommer ha ett delat ledarskap och det kommer bli en bra kombination. Sasa har rutinen, Adam har spelförståelsen och jag har mitt engagemang och ständiga driv. 

Ingen av er tre ska spela något i år?

– Nej, inte som det ser ut just nu. Adams axel är dessutom paj så det ser mörkt ut. Om det krisar får man väl ställa upp. Vi har det fortfarande i oss, till och med Sasa, säger han och skrattar. 

Vad har du för förväntningar på ditt lag?

– Att vi hamnar på övre halvan av tabellen. Förhoppningen är däremot svårare att avgöra med tanke på att lagbygget blivit klart så sent. Vi har inte hållit på i många veckor så det hade inte skadat om vi fick en månad till med förberedelser. Får vi tränare alla att dra åt samma håll så tror jag absolut vi ska kunna störa topplagen. Bollen är rund och har vi stolpe in så borde det gå.

Många spelare gör comeback

Spelartappen inför årets många, otroligt många. Tunga tapp är Albin Nilssons övergång till division 1-laget Anderstorp, Robin Löfstedts och Ivan Pilipovics övergång till konkurrenten och premiärmotståndaren Vetlanda och brödernas Örnros, Gustaf och Lukas, som har flyttat. 

In i truppen har många nygamla spelare kommit, bland annat Henrik Böris, Christoffer Karlsson, Adrian Söderpalm och Anton Tuvesson. Enda nyförvärvet är Anton Söderström från Kalmar/Mönsterås.

– Vi har möjligtvis några bubblare på väg in men jag kan inte gå in på vilka det rör sig om. Det jag kan säga är att det är rutinerade herrar, säger Rüdiger. 

Var du orolig för att laget skulle läggas ner?

– Ja, verkligen. Jag tror att alla kände så, speciellt styrelsen. De tycker att det är viktigt att ha ett seniorlag igång så juniorerna ser att de har något att komma upp till. 

Premiär mot tidigare HHF-spelare

I morgon drar säsongen igång i Hagadals sporthall med ett speciellt möte mot Vetlanda där både ex-HHF:arna Robin Löfstedt och Ivan Pilipovic spelar.

– Man står och stampar på samma ställe och vill att säsongen ska dra igång. Det är roligt att möta Robin och Ivan. Det har blivit lite snack och hets med Robin. Han vill inte att vi ska punktmarkera honom i 60 minuter. Det kommer vi inte göra, säger han och fortsätter:

– Vi har inte hunnit förbereda oss så mycket, det får gå som det går. Blir det ett bra resultat så blir det så. Vi ska lära oss mycket, ha kul och se vad det blir av det. 

Fakta

Hultsfreds HF, division 3 säsongen 2019/2020

Nyförvärv: Anton Söderström (ny från Mönsterås/Kalmar), Wiktor Dehlin (comeback), Anton Tuvesson do), Adrian Söderpalm (do), Christoffer Karlsson (do), Mattias Wahlman (do), Henrik Böris (do) samt Matz Hesselgård (do). 

Förluster: Albin Nilsson (Anderstorp), Robin Löfstedt (Vetlanda), Ivan Pilipovic (do), Gustaf Örnros (studier i Kalmar), Lukas Örnros (studier i Växjö), Tobias Stridh (timeout), Andreas Thorngren (slutat). Tränarna Andreas och Bo Sundqvist har också slutat. 

Hultsfreds premiärlag mot Vetlanda: Oliver Carlford, Felix Andersson, Christoffer Sundqvist, Anton Tuvesson, Anton Söderström, Christoffer Karlsson, Arvid Nilsson, Mattias Wahlman, Henrik Böris, Adrian Söderpalm, Matz Hesselgård och Elias Andersson Landholm.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: