Annons:

Sök

Annons:

Hon är handbollsklubbens nya ordförande: ”Aldrig släppt föreningen

Camilla Ljungdahl, som här flankeras av Anna-Karin Hesselgård och Malin Örnros, är ny ordförande i Hultsfreds HF. Foto: Ossian Mathiasson

Hon är handbollsklubbens nya ordförande: ”Aldrig släppt föreningen"

Ulf Larsson tackade för sig efter 15 år som ordförande i Hultsfreds HF. Sedan i maj är det Camilla Ljungdahl som har den rollen.
– Med tanke på att vi har en så stor och bred ungdomsverksamhet så ser jag ljust på framtiden, säger Camilla Ljungdahl.

Annons:

Ulf Larsson har hållit på väldigt länge i Hultsfreds HF och är givetvis starkt förknippad med klubben i hans hjärta. 

Efter 15 år på ordförandeposten i föreningen lämnade han ifrån sig huvudansvaret till Camilla Ljungdahl. 

– Jag har varit med länge i handbollen. Min dotter började spela handboll och när vi flyttade hit 2004 så kom jag med som ungdomsledare och fortsatte till ungdomssektionen. Jag har varit med i styrelsen en gång tidigare, den gången som kassör och ledamot. När jag började i Småland-Blekinge handbollsförbunds styrelse så var jag tvungen att trappa ner detta uppdrag efter några år. De senaste fem åren har jag inte varit med i Hultsfreds HF, då blev det för mycket, säger Hultsfreds HF:s nye ordförande Camilla Ljungdahl. 

"Inte släppt föreningen"

Meningen var att Ljungdahl skulle ha tagit över ordförandeklubban redan förra året men då kom andra saker emellan. 
Nu har Ljungdahl kommit in med en ny röst i föreningen och ser fram emot arbetet. 

– Är man uppvuxen med föreningslivet så tror jag att man blir kvar. Även om jag inte har suttit i styrelsen de senaste åren så har jag inte släppt föreningen någon gång. Jag har hjälpt till som funktionär i många år, säger Ljungdahl.

Vilket värde ser du i föreningslivet?

– Det är en viktig plats för att träffa andra människor och i idrottsrörelsen handlar mycket om att skapa förutsättningar för så många som möjligt att kunna utöva en idrott. 

Ungdomarna ser upp till a-lagsspelarna

Hon kastades rakt i hetluften som ny ordförande då det var osäkert om a-laget skulle fortsätta i division 2 eller begära sig ner i division 3. Efter många diskussioner beslutade sig klubben för att göra det sistnämnda och i dag spelar klubben andra seriematchen i division 3. 

– Det var egentligen inget svårt beslut när många duktiga spelare försvann. Vi ska inte bränna sönder unga, kommande HHF-grabbar. Vi ska ge dem rätt förutsättningar till att ha en lång handbollskarriär, säger Ljungdahl och fortsätter: 

– Att ha ett representationslag som ungdomarna har att se upp till är superviktigt. Vi har alltid utmaningar med att hitta ledare till ungdomslagen då vi har över 100 barn och ungdomar i träning. 

Dragit igång satsning för tjejer

Hultsfred har också fått igång en ren träningsgrupp för tjejer, som är födda mellan 2005 och 2010, och en ungdomsgrupp för både tjejer och killar, som är födda 2011 och 2012.

– Det är jätteroligt och de har precis dragit igång. Det är länge sedan HHF hade ett tjejlag. Det gäller att hålla i för att fortsätta utveckla tjejverksamheten.

Hur ska klubben utvecklas under din ledning?

– Det är många nya personer i styrelsen så vi måste fundera på hur vi ska formera oss i styrelsen, vad är viktigt att vi gör och hur nyttjar vi varandras kompetenser. Det är ett lagarbete som vi gör tillsammans: styrelsen, sektionerna och alla ledare. Vi är tio personer i styrelsen och fem av oss är nya. 

Vad tror du om handbollens framtid i Hultsfred?

– Med tanke på att vi har en så stor och bred ungdomsverksamhet så ser jag ljust på framtiden. Det är viktigt att vi har seniorlaget kvar. I P16-gänget har vi flera stycken som kan börja spela seniorhandboll. Handbollen följer Riksidrottsförbundets rekommendationer om att man måste vara 17 år eller ska fylla 17 år under säsongen för att få spela seniorhandboll. De tränar tillsammans med a-laget en gång i veckan. De ska känna på hur tufft det är.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: