Annons:

Sök

Annons:

HHF föll ihop totalt: ”Har nog aldrig skämts så mycket tidigare”

Jesper Rüdigers Hultsfred föll efter en svag andra halvlek mot Eksjö. Foto: Ossian Mathiasson

HHF föll ihop totalt: ”Har nog aldrig skämts så mycket tidigare”

Hultsfreds HF ledde med 14–13 i paus mot Eksjö BK. I andra halvlek fungerade ingenting.
– Jag har nog aldrig skämts så mycket som jag gjorde efter paus, säger tränaren Jesper Rüdiger efter 18–25-förlusten.

Annons:

Hultsfred gjorde en helt klart godkänd första halvlek i derbyt mot Eksjö och ledde välförtjänt med 14–13. 

– Första halvlek är jättebra. 14 mål framåt är bra och 13 mål bakåt är normalt. Det är ungefär vad man kan begära när det är en jämn derbymatch. Allt gick som det skulle, säger tränaren Jesper Rüdiger. 

Det som hände i andra halvlek vill nog Rüdiger, övriga ledare och spelare radera ur minnet. Eksjö vände till seger med 25–18 och Hultsfred gjorde fyra mål på 30 minuter. 

– Jag har nog aldrig skämts så mycket som jag gjorde efter paus. Det är verklig natt och dag mellan första och andra halvlek. Vi gjorde två mål på de första 25 minuterna, vilket är under all kritik. Vi kan inte passa, rör oss inte och det är grunderna som vi faller på. Vi kan inte göra mål och spela anfallsspel, det gör mig frustrerad, säger Rüdiger och fortsätter:

– Jag trodde inte att det skulle se ut så här när vi väl har kommit igång men det får man ta. När vi skjuter så ska vi passa och när vi passar så ska vi skjuta. Det var många felbeslut från vår sida. Ingen har nog sett Hultsfred spela så dåligt anfallsspel hemma i Hagadal tidigare. 

"Jag är jäkligt besviken"

Det händer ibland att det låser sig för ett lag under en kortare period men denna gång funkade ingenting för HHF i andra halvlek. 

– Jag vet inte om vi har tränat för mycket försvar den senaste tiden så vi har glömt grunderna i anfallsspelet. Det låste sig ordentligt. Jag är jäkligt besviken.

Men i paus var känslan god?

– Ja, absolut. När vi släppte in fyra raka mål i början av andra halvlek tog vi timeout och frågade vad som hade hänt. Vi kom ut och hade ingen glöd. Ingen ville sticka in näsan där det gör ont och ta stryk för att få ett viktigt mål. Jag tror att vi kastade bort sex kontringar. 

Ingen spelare i HHF fick beröm efter förlusten som var den femte på sex försök. 

Fakta

Målen, HHF: Christoffer Sundqvist 4, Henrik Böris 3, Christoffer Karlsson 3, Axel Henriksson 2, Matz Hesselgård 2, Wiktor Dehlin, Elias Andersson Landholm, Adrian Söderpalm och Tobias Stridh. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: