Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: VIBK KLART FÖR DIVISION 1 INFÖR REKORDPUBLIK

Vimmerby IBK tog en knapp seger mot Nässjö och nu är division 1-avancemanget klart. Foto: Ossian Mathiasson

Drömmen om division 1 har blivit verklighet. Avancemanget är klart efter 7–5-segern mot Nässjö IBF inför 803åskådare.

Annons:

Det är exakt 20 år sedan Vimmerby IBK senast klättrade uppåt i seriesystemet och nu, efter otaliga försök att avancera från division 2 till division 1, kan VIBK-spelarna sträcka armarna i skyn och jubla över uppflyttningen.

Kravet på VIBK inför kvällens hemmamatch mot Nässjö IBF var att ta minst två poäng för att säkra avancemanget. Det blev en komfortabel 6–4 seger inför 803 åskådare i Vimmerby idrottshall.

Tagna av stundens allvar

I en något krampaktig första period, där VIBK såg ut att vara tagna av stundens allvar och hade svårt att få till sitt fartfyllda och rörliga spel, gick VIBK ändå ifrån till en 2–0-ledning.

Inte heller i andra perioden fick VIBK igång spelet. Nässjö fick halvvägs in i mittakten chansen i spel fem mot tre i 28 sekunder men reduceringen kom när laget spelade spel fem mot fyra i över tre minuter.

Tappade 2–0 till 2–2

VIBK gjorde så långt ingen av sina bättre insatser och släppte med fem minuter kvar av andra perioden in 2–2-målet. Med dubbla baklängesmål hamnade VIBK i brygga men hemmalagets svar lät inte vänta på sig.

Victor Wall sköt 3–2 i slottet efter 36.29 och Elias Trawtschenko, som fick bollen, vände runt och skickade iväg ett välriktat skott, prickade in 4–2 44 sekunder senare. Gästerna reducerade till 4–3 innan signalen löd för andra perioden.

När Albin Alfonsson gjorde sitt första mål för aftonen fick VIBK återigen en tvåmålsledning som Nässjö svarade på några sekunder senare. Victor Wall sköt 6–4 men Nässjö gav aldrig upp och reducerade kort därpå.

Spiken i kistan kom med åtta sekunder kvar då Jonathan Green satte en straff. Vild glädje utbröt efter slutsignalen.

Mer från kvällens match kommer senare i kväll.

Fakta

Vimmerby–Nässjö 7–5 (2–0, 2–3, 3–2)

Första perioden: 1–0 (2.32) Jonatan Green (John Pettersson) i spel fem mot fyra, 2–0 (10.18) Jack Fridh (Sebastian Elmér)

Andra perioden: 2–1 (31.03) Christoffer Trägårdh (Isak Tufvesson), 2–2 (34.58) Christoffer Trägårdh (Gustaf Stennert), 3–2 (36.29) Victor Wall (Johan Carlsson d.ä), 4–2 (37.13) Elias Trawtschenko (Jonas Elofsson), 4–3 (38.26) Isak Tufvesson (Casper Andersson)

Tredje perioden: 5–3 (46.47) Albin Alfonsson (Jonatan Green), 5–4 (46.56) Isak Andersson (Christoffer Trägårdh), 6–4 (53.46) Victor Wall (Albin Alfonsson), 6–5 (54.55) Sebastian Fredriksson (Liam Quistander), 7–5 (19.52) Jonathan Green (straff).