Annons:

Sök

Annons:

Jordan Fogarty sköt två mål när Virserum tog tre viktiga poäng mot Lenhovda. Foto: Stefan Härnström

Möte med högt i tak följdes upp av moralstärkande vändning: "Ett fall framåt"

Virserums SGF är tillbaka på vinnarspåret efter två raka nederlag. Hemma mot Lenhovda IF vände VSGF 1–3-underläge till seger med 4–3.
– En moraliskt viktig seger, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Annons:

Topptippade Virserums SGF höll ett långt möte om sina problem efter torsdagens oväntade förlust mot Rydaholm. Då hade laget förlorat tre av de fyra senaste matcherna och var tvungna att komma på vad det är som inte stämmer. 

Inför dagens hemmamatch mot Lenhovda hade VSGF ett nytt möte där tränaren Wictor Holmberg samlade truppen och lät alla inblandade rensa luften. 

– Vi har haft en jäkla dipp och spelat dåligt i några matcher. Vi hade ett långt möte på dagens samling där vi bara rensade luften och spelarna fick prata fritt. Alla fick lägga sin syn på vad som kanske är fel, säger Wictor Holmberg.

Vad kom ni fram till på mötet?

– Det vill jag inte ta så här. Vi rensade luften, löste det och kom ut som ett lag igen, säger Holmberg. 

Vände 1–3 till 4–3

Lenhovda tog ledningen efter åtta minuter innan Jordan Fogarty kvitterade till 1–1 några minuter senare. Gästerna återtog ledningen och gick ifrån till 3–1 när halva matchen var avverkad. 

VSGF samlade ny kraft och svarade för en stark vändning. Joel Stridell sköt 2–3 efter 33.14, Jordan Fogarty kvitterade i upptakten av tredje perioden och Thomas Mansbridge fullbordade vändningen med att göra 4–3 i powerplay efter 54.49. 

– Helt klart ett fall framåt. Vi jobbar för varandra och då är vi jäkligt svåra att slå. 

Hur var känslan hos dig och spelarna vid underläge 1–3?

– Jag var rätt så säker på att vi skulle vända, jag var aldrig orolig. Det märktes på bänken att vi var tillbaka där vi var förra året. Baklängesmålen störde oss inte utan vi pushade på och körde.

"Så här vi vill och ska spela"

Det var en välbehövlig vinst och vändning för Virserum som har haft en hel att fundera över på sistone.

– Det är så här vi vill och ska spela. Vi ska göra jobbet hela tiden oavsett om vi leder med tre mål eller ligger under med tre mål. 

Vad betyder segern för gruppen?

– Otroligt mycket. Den här segern var bättre än om vi hade vunnit med 8–2 i och med att det har varit som det har varit. I dag visade vi vilket jäkla lag vi är där alla jobbar för varandra. 

VSGF-coachen tycker att det var en riktig lagseger och delar ut extra beröm till Robert Davidsson i målet och tvåmålsskytten Jordan Fogarty. 

Fakta

Poäng, VSGF: Jordan Fogarty 2+0, Thomas Mansbridge 1+1, Joel Stridell 1+0, Elias Grönberg 0+1, Olle Engqvist 0+1, Jeremy Mcneil 0+1, Adam Lindahl 0+1, Alexander Andersson 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: