Sök

VH TILLBAKA PÅ SEGERSPÅRET – FIXADE ALLETTAN-PLATS I DERBYT

Vimmerby Hockey vann kvällens derby borta mot Tranås AIF med 5–2. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey är tillbaka på vinnarspåret efter att ha vunnit kvällens derby mot Tranås AIF med 5–2. Nu har serieledaren VH säkrat en Allettan-plats med fyra grundseriematcher kvar att spela.

Vimmerby Hockeys fina segersvit bröts i Blekinge i onsdags. Kallinge/Ronneby blev första lag att besegra Vimmerby på isen sett över 60 minuter.

I kvällens heta derby borta mot ärkerivalen Tranås AIF hoppade VH upp på segerspåret igen så den blytunga förlusten i Blekinge fick svida en kväll.

Vimmerby-backen Pelle Ström gjorde 1–0 efter elva minuter och Tranås kom tillbaka och kvitterade en och en halv minut senare. Vimmerbys forward Tatu Kokkola återtog ledningen efter 16.17 men glädjen blev ännu en gång kortvarig. Sex sekunder efter VH:s 2–1-mål kvitterade Tranås till 2–2.

Ollila sköt 3–2 och 5–2

Formstarke Hugo Ollila såg till att VH återtog ledningen med 3–2 mot slutet av mittperioden. I mitten av tredje perioden fick Vimmerby chansen att spela fem mot tre och fick utdelning framåt. Tatu Kokkola såg med sitt andra mål för aftonen till att VH gick upp i en tvåmålsledning med mindre än sju minuter kvar av matchen. Hugo Ollila satte det avgörande 5–2-målet i tom bur med en dryg halvminut kvar att spela.

Serieledaren Vimmerby säkrade i och med kvällens seger i Tranås en Allettan-plats med fyra omgångar kvar att spela av grundserien. Kommande match är hemma mot Karlskrona på söndag.

Mer om derbyt kommer senare.

Fakta

Tranås AIF-Vimmerby Hockey 2–5 (2–2, 0–1, 0–2)

Första perioden: 0–1 (11.00) Pelle Ström (Hugo Ollila, Tatu Kokkola), 1–1 (12.26) Lukas Isaksson (Pontus Eklöf, Petter Eklöf), 1–2 (16.17) Tatu Kokkola (Lucas Jidenius, Philip Elgestål), 2–2 (16.23) Oscar Lilja (Ivar Arnesson, Hugh Levenius Quinn)

Andra perioden: 2–3 (36.29) Hugo Ollila (Anton Carlsson)

Tredje perioden: 2–4 (53.09) Tatu Kokkola (Todd Winder, Ludvig Vännström) i spel fem mot tre, 2–5 (59.26) Hugo Ollila (Anton Carlsson) i tom bur.

Skott: 40–28 (16–11, 18–10, 6–7)

Utvisningar, TAIF: 2x2 min, VH: 1x2 min