Sök

FÖRSTA HEMMAFÖRLUSTEN FÖR VIMMERBY – FÖLL MOT KHK

Karlskrona HK vann matchen mot Vimmerby och satte stopp för den fina hemmasviten. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby Hockey hade inte torskat en match på hemmais. Den fina sviten satte Karlskrona HK stopp för. Gästerna vann med 1-4 (0-1, 1-0, 0-3).

Det första mötet mellan Karlskrona HK och Vimmerby Hockey spelades aldrig. Vimmerby åkte inte till Karlskrona för match – och blev senare dömda till förlust med 0-5.

När de två lagen väl möttes på isen var Vimmerby Allettanklartfärska efter derbysegern i fredags. Möjligtvis att det spelade in i Vimmerbys bleka förstaperiod.

Karlskrona HK förde spelet och ledde rättvist med 1-0 efter den första perioden. Jacob Grönhagen satte 1-0 efter knappt tio minuter. Målet föranleddes av en fin dragning av skicklige Mikael Roslund, som serverade Grönhagen öppet mål.

Periodens enda utvisning drabbade Todd Winder med knappt fem minuter kvar. KHK skapade visst tryck, men VH kunde hålla undan och Grönhagens mål blev periodens enda.

Skotten efter de första 20 minuterna var 3-10.

Jidenius målskytt

Vimmerby höjde sig i den andra perioden, men mycket avblåsningar och få målchanser var det länge i den andra akten. Efter drygt halva perioden kom matchens andra utvisning. Även den här gången var det Vimmerby som drabbades.

Anton Carlsson åkte ut för en till synes billig tripping. KHK etablerade visst tryck, men lyckades aldrig utöka sin ledning. Med knappt två minuter kvar åkte Niklas Johansson ut för hakning. Prick en minut senare åkte även Måns Hermansson ut på botbänken och VH fick spela fem mot tre.

Då kunde Lucas Jidenius utjämna till 1-1 assisterad av Ludvig Vännström och Tatu Kokkola. Ett resultat som stod sig perioden ut. Skotten gick till Vimmerby, 10-7.

Mål i tom bur

VH hade 42 sekunder kvar i numerärt överläge när den tredje akten skulle ta sin början. Men det lyckades man inte förvalta. Istället kunde rutinerade Niklas Johansson skjuta 2-1 efter en målvaktsretur. Då hade 73 sekunder passerat av period tre.

Vimmerby åkte på en ny tvåminutersutvisning. Mot slutet av det numerära underläget fick Robin Christoffersson vittja buren ytterligare en gång. Simon Andersson var sist på 3-1-pucken.

VH försökte mobilisera kraft och tryck mot gästerna. Bitvis lyckades man väl med den avsikten, men något 2-3-mål hittade man aldrig. Efter drygt 17 minuter tog VH-ledningen timeout och spelade därefter sex mot fem.

Hemmalaget vaskade fram två fina reduceringslägen, men när övriga spelare bytte tappade Todd Winder pucken bakom eget mål och Micke Saari punkterade drabbningen med sitt 4-1-mål.