Sök

VIMMERBY TAPPADE LEDNING OCH FÖLL I TOPPMÖTET

Vimmerby Hockey förlorade länsderbyt hemma mot Nybro med 3–5. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey var flera gånger i ledning hemma mot Nybro Vikings IF. Det räckte inte för att plocka poäng i länsderbyt. Toppkonkurrenten vann med 5–3 efter att ha gjort två snabba mål i upptakten av slutperioden.

Både Vimmerby och Nybro hade inför kvällens toppmöte i Vimmerby ishall redan säkrat varsin plats i Allettan efter grundserien.

Vimmerby fick en kalasstart på matchen genom att förlägga de första minuterna i offensiv zon och ta ledningen efter ett riktigt mönsteranfall. Lucas Jidenius hittade fram med en bakom ryggen-passning till Tatu Kokkola som serverade Todd Winder öppet mål från nära håll.

Glädjen blev kortvarig då Nybro kvitterade till 1–1 genom Lukas Macklin efter 5.22. Nybro gick till periodvila med en 2–1-ledning då Juhp Liuksiala hittade rätt i powerplay.

Vackert mål av Jidenius

Vimmerby svarade för en stark mittperiod och såg till att utjämna till 2–2 i powerplay efter 28.58. Lucas Jidenius slog en öppnande passning till Todd Winder som rakade in kvitteringspucken från kanten.

Nybro hade under andra halvan av mittperioden flera styrningar framför Gustav Bågenvik som höll på att resultera i återtagen ledning. Det var istället Vimmerby som fullbordade vändningen med att göra 3–2 då Lucas Jidenius bröt ett uppspel i mittzonen, skrinnade förbi en motståndarback, överlistade Robin Johansson med en dragning och la in pucken i öppen bur.

I upptakten av tredje perioden var Nybro återigen tillbaka målmässigt. Viktor Bolin skickade iväg en puck från sin backposition som seglade in i krysset bakom VH-keepern Gustav Bågenvik. Målet kom efter 41.47.

Knappt två minuter senare hade Nybro vänt på matchen och prickat in 4–3 genom Lukas Macklin, hans andra mål för aftonen och dessutom för säsongen.

Nybro hade i slutet av matchen chansen att punktera matchen i spel fem mot tre, men VH gjorde klarade av det tuffa läget. Nybro satte avgörande 5–3 i tom kasse med 38 sekunder kvar att spela.

Mer om kvällens match kommer senare.

Fakta

Vimmerby–Nybro Vikings 3–5 (1–2, 2–0, 0–3)

Första perioden: 1–0 (3.48) Todd Winder (Tatu Kokkola, Lucas Jidenius), 1–1 (5.22) Lukas Macklin (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren), 1–2 (18.50) Juho Liuksiala (Viktor Bolin, Fredrik Strömgren) i spel fem mot fyra

Andra perioden: 2–2 (28.58) Todd Winder (Lucas Jidenius, Christian Lindberg) i spel fem mot fyra, 3–2 (37.33) Lucas Jidenius

Tredje perioden: 3–3 (41.47) Viktor Bolin (Juho Liuksiala), 3–4 (43.41) Lukas Macklin (Fredrik Strömgren, Sebastian Borg), 3–5 (59.22) Simon Hansson i tom bur.

Skott: 32–34 (16–11, 10–8, 6–15)

Utvisningar, VH: 3x2 min, Nybro: 2x2 min