Sök

OMDISKUTERAT MÅL NÄR VIMMERBY FÖLL FÖR SJÄTTE GÅNGEN

Todd Winder visar med tydlighet att pucken tog i stolpen när Huddinge gjorde 3–1. Domaren dömde mål trots starka protester från VH-håll. Foto: Ossian Mathiasson

Inne eller inte? Det var frågan när Huddinge gjorde 3–1 i slutet av andra perioden. Domaren dömde mål och Vimmerby Hockey förlorade sin sjätte match i Allettan trots mängder av chanser i matchens slutskede. Det blev förlust med 2–3.

Sex förluster på de åtta inledande matcherna. Det är Vimmerbys facit efter 2–3-förlusten i kvällens Allettanmöte hemma mot bottenkollegan Huddinge IK.

Sin vana trogen kom Vimmerby ut i ett högt tempo och skapade chanser utan att få utdelning i form av mål framåt.

Bottenkollegan Huddinge kom till Småland med en poäng mer än VH, stod emot den inledande anstormningen från hemmalaget och tuggade sig sakta men säkert in i matchen.

Med 46 sekunder kvar av första perioden hade VH svårt att få ut pucken ur egen zon och Huddinge-forwarden Anton Kalte lyckades spräcka nollan.

Omdiskuterat 3–1-mål

Några minuter in i andra perioden utökade gästerna sin ledning till 2–0. En Huddingeback la in puck på mål som träffade stolpen och gick in i mål efter att Jonathan Tordhall petat in returen.

Vimmerby fick kort därpå en biljett in i matchen när jubilaren Jakob Karlsson reducerade till 1–2 i hans 300:e match i VH-tröjan.

Huddinge återtog sin tvåmålsledning när Joakim Hälleström gjorde 3–1 efter 35.31, ett omdiskuterat mål som möttes av starka protester från VH-håll. Hälleström skickade iväg ett lågt skott som såg ut att träffa Gustav Bågenviks högra stolpe och domarna dömde mål för gästerna. Ett riktigt jobbigt baklängesmål för VH som sannerligen inte har fått medstuds i Allettan-inledningen.

Rejäl VH-press i slutet

I upptakten av tredje perioden kröp Vimmerby närmare målmässigt när Olle Söderlund satte 2–3-reduceringen med ett lågt skott som letade sig förbi Huddingekeepern Sebastian Andersson.

Därefter låg Vimmerby på för en kvittering och satsade allting framåt. Sebastian Andersson i bortamålet radade upp den ena kanonräddningen efter den andra och såg till att gästerna alltjämt var i ledning. När VH tog ut målvakten med två minuter kvar att spela hade Tatu Kokkola ett skott i stolpen. Det var ett av många lägen som VH skapade i jakten på en kvittering.

Huddinge höll ifrån och vann det ångestladdade bottenmötet med 3–2.

Fakta

Vimmerby Hockey–Huddinge IK 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)

Första perioden: 0–1 (19.14) Anton Kalte (Jonathan Tordhall, Joakim Hälleström)

Andra perioden: 0–2 (23.33) Jonathan Tordhall (Kim Lennhammer, Felix Carenfelt), 1–2 (25.40) Jakob Karlsson (Gustav Jansson), 1–3 (35.31) Joakim Hälleström

Tredje perioden: 2–3 (42.27) Olle Söderlund (Tatu Kokkola, William Dageryd)