Annons:

Sök

Annons:

Ny tränare klar för VSGF: ”Kan inte släppa hockeyn”

Virserums SGF har gjort klart med en ny huvudtränare till årets säsong. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Ny tränare klar för VSGF: ”Kan inte släppa hockeyn”

Virserums SGF har gjort klart med en ny huvudtränare till kommande säsong. Tomas Larsson tar över huvudansvaret efter flera säsonger som assisterande tränare bakom Fredrik Pettersson.
– Jag kan inte släppa hockeyn, säger nye huvudtränaren Tomas Larsson.

Annons:

Det är ett till stora delar nytt och ungdomligt Virserums SGF som ska bära klubbens färger i division 3 under den kommande säsongen. 

På söndagen spelade VSGF sin första träningsmatch för säsongen mot seriekonkurrenten Lenhovda IF och vann med 4–3. 

– Jag själv var inte på plats men jag har fått rapporter från platsen. Vi rullade på fyra femmor och gjorde det bra. Vi har ett helt nytt lag som vi ska få ihop så det är mycket nytt att tänka på, säger Tomas Larsson. 

Han är ny huvudtränare

Under de senaste säsongerna har Fredrik Pettersson tränat VSGF och haft Tomas Larsson vid sin sida. När Pettersson tog över Åseda IF fick Larsson frågan om att kliva upp som huvudtränare och det är en förfrågan som han har tackat ja till. 

– Ja, jag ska leda laget. Det känns bra. Efter förra säsongen hade jag inte tänkt hålla på med hockey men jag kan inte släppa hockeyn. Jag brinner också för Virserum, säger Tomas Larsson och fortsätter:

– Som huvudtränare får man spela ut sina egna idéer och jag har mina funderingar för hur jag vill att det ska se ut. Jag ville fart, fläkt och rolig hockey. Vi har en intressant trupp som jag tror på. 

Möter Åseda i premiären

Christian Höglander har byggt ihop årets VSGF-lag och ser fram emot att se Tomas Larsson i rollen som huvudtränare. 

– Det känns helt rätt att Tomas tar det naturliga klivet från assisterande tränare till huvudtränare. Tomas är mycket omtyckt och har en stil och långsiktighet som vi vill ha. Nu jobbar vi för att hitta en helhet och en tränarstab som vi kan satsa på. Vi fastställer också nya mål ihop, säger Christian Höglander. 

Målskyttar i träningsmatchen mot Lenhovda var Simon Dahl, Daniel Öhlund, Robin Jardebrink och Ludwig Saari. 

Virserum har bara en träningsmatch kvar (Lenhovda hemma på söndag) inför seriepremiären mot rivalen Åseda IF den 5 oktober. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: