Annons:

Sök

Annons:

Farten är vapnet för nytt VSGF: ”Unga killar som vill framåt”

Virserums SGF möter Åseda IF i premiären av division 3 och den tidigare VSGF-tränaren Fredrik Pettersson tränar Åseda denna säsong. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Farten är vapnet för nytt VSGF: ”Unga killar som vill framåt”

Virserums SGF har gått till kvalserien mot division 2 under tre raka säsonger. Det är i stort ett helt nytt lag som kommer till spel denna säsong.
– Vi ligger inte optimalt i fas än så länge, säger nye huvudtränaren Tomas Larsson.

Annons:

Virserums SGF har upplevt några framgångsrika säsonger och varit nära att ta klivet upp i division 2 med spetsspelare i massor och målmedvetne tränaren Fredrik Pettersson vid rodret. 

Det blev tre raka säsonger med kvalseriespel utan att laget lyckades kvalificera sig för division 2. Till årets säsong har det hänt en del i Virserums trupp. Tränaren Fredrik Pettersson har lämnat till förmån för helgens premiärmotståndare Åseda IF och samma väg har flera tongivande spelare, bland annat Christoffer Velander och Ricky Johansson, gått. Flera spelare har också slutat spela ishockey. 

Värvat unga spelare

Christian Höglander, sportsligt ansvarig i Virserum, har efter förra säsongens slut lyckats behålla flera tongivande spelare och fyllt på med unga, hungriga J20-spelare från Vimmerby Hockeys organisation. 

– Det är väldigt positivt. Det är unga killar som vill framåt och visa upp sig. Vi har också några rutinerade killar som håller ihop det, till exempel Robert Davidsson, Simon Dahl och Andreas Lundgren, säger Tomas Larsson. 

Efter huvudtränarens avhopp fick de senaste säsongernas assisterande tränare, Tomas Larsson, frågan om han var intresserad av uppdraget och det gav han klartecken till.  

Kan bli fjärde säsongen i kvalserien

Att gå upp i division 2 har varit VSGF:s mål under de senaste säsongerna och målsättningen är satt på det inför säsongen. 

– Vi har inte pratat om någon målsättning än. Vi har så många nya killar men det är klart att vi har stora förväntningar. Vi kommer ta det snacket längre fram, säger Tomas Larsson. 

Kan det bli kvalserien för fjärde året i rad?

– Jag hoppas verkligen det, det känns som att vi har möjligheten så länge allt klaffar. Det blir mycket detaljer som måste sätta sig eftersom vi har ett helt nytt lag.

Virserum har varit igång i några veckor med träning och har spelat dubbla träningsmatcher mot Lenhovda med gott resultat. Larsson hade inte tackat nej till ytterligare någon vecka till förberedelser. 

– Det ska bli skitkul att komma igång. Vi ligger inte optimalt i fas än så länge men det ser bra ut på träningarna. Någon mer träningsmatch hade jag gärna velat ha. Det börjar ta sig mer och mer. 

"Värre än när VH och VIK möts"

I morgondagens premiär väntar ett hett derby mot Åseda IF. 

– Det ska bli skitkul med premiär och hemmamatch mot Åseda. Man behöver inte ha något för att tagga till. Jag vet inte riktigt var vi står men vi har farten. Vi vill spela en fartfylld hockey, säger han.

Seger är målet, gissar jag?

– Det är vinst som gäller och det ska vi göra. Det krävs en hundraprocentig inställning och att de nya grabbarna förstår vilken match det är. Det är derby, heta känslor och en viktig match. Ett derby mot Åseda är nästan värre än när Vimmerby Hockey och Västerviks IK möts. Många har spelat i båda föreningarna. 

Några spelare som har imponerat lite extra på dig?

– Daniel Öhlund och Otto Svensson har imponerat på mig. De har stuckit ut lite extra. 

Virserum har alla spelare tillgängliga till premiären och hur laget ser ut är oklart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: