Sök

VIK TOTALT FÖRNEDRAT PÅ BORTAIS – ÅKTE PÅ JÄTTESMÄLL

Mattias Karlin har en hel del att fundera på för tillfället. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK har det tungt i HockeyAllsvenskan. Mycket, mycket tungt. På fredagskvällen föll VIK borta mot BIK Karlskoga med hela 9-1.

Dåliga inledningar har varit ett genomgående problem under säsongen för VIK. Kvällens match var inget undantag. Redan efter fem minuter ledde hemmalaget Karlskoga med 2-0. Efter första perioden var det 3-0. Och andra perioden var bara ett par minuter gammal när Karlskoga satte 4-0 i numerärt överläge.

Nyförvärvet presenterade sig

Inför matchen stod det klart att Västervik gjort klart med Lukas Wernblom, tidigare i MoDo och son till legendaren Magnus Wernblom. Han har haft det trögt i Örnsköldsvik och ville lämna klubben för att få en nytändning.

I VIK-tröjan dröjde det inte länge innan han satte säsongens första mål. Reduceringen till 4-1 gjorde han, framspelad av Darren Nowick och Kim Johansson, efter drygt tre minuter av mittperioden.
Men uppförsbacken blev allt brantare för de rödblå.
Innan andra pausvilan gjorde Karlskoga både 5-1 och 6-1.

Totalt mörker i tredje

Det här var verkligen Västerviks kväll. Karlskogaspelarna gjorde lite vad de ville och fortsatte ösa på offensivt. I VIK-buren hade Adam Vay inte mycket hjälp och hemmalaget satte ytterligare tre mål i den tredje perioden.

Totalt nio puckar insläppta för ett Västervik som går rejäl kräftgång för tillfället. Det här var lagets fjärde raka förlust och laget är nu farligt nära att hamna under kvalstrecket.