Sök

IK Oskarshamn aldrig riktigt nära mot Malmö

IK Oskarshamn förlorade med 3-1 borta mot Malmö i SHL i kväll. Arkivbild.

IK Oskarshamn höll 0-0 i drygt halva matchen borta mot Malmö. Två hemmamål i den andra perioden blev dock för mycket för IKO, som till slut förlorade kvällens tidiga SHL-match med 3-1.

Det var kraftig hemmadominans i första perioden, medan IKO lyfte upp spelet i den andra. Men då kom målen istället retroaktivt för MIF Redhawks, som kom till kvällens match med fyra raka förluster i bagaget.

Tobias Ekberg direktsköt in ledningsmålet bakom en skymd Tex Williamsson i IKO-kassen, och med två minuter kvar av mittperioden gjorde Malmö 2-0. Max Görtz sköt in sig ett par gånger innan han fick fin träff från ena tekningscirkeln och Tex Williamsson hann inte med i sidledsförflyttningen.

Iskallt i powerplay

Nära 3-0 vid flera tillfällen efter tvåmålsledning, en MIF-ledning som ändå var i underkant efter två perioder.

Slående också vilken enorm skillnad i IKO:s sorgebarn, spelet i numerärt överläge. IKO totalt iskallt i sina två försök, med Malmö radade upp chanser i sitt enda innan man till slut gjorde mål.

Snabb reducering

Den fåtaliga publiken, som säkert räknade med total islossning för Malmö i den tredje perioden, hade knappt hunnit sätta sig innan IK Oskarshamn hade gjort match av det hela igen. Robin Söderqvist till Henrik Nilsson i slottet och 2-1 redan 17 sekunder in i perioden.

Med åtta minuter kvar av matchen satte den levererande nykomponerade förstakedjan i Malmö matchavgörande 3-1. Nye finländaren, Matias Myttynen, spelades elegant fram av Fredrik Händemark.

Efter det var ett tröttkört Oskarshamn, som nu börjar komma oroande nära botten av tabellen, aldrig nära att hota.

Bäst i Oskarshamn var återigen målvakten Tex Williamsson.