Annons:

Sök

Annons:

VSGF tillbaka på segerspåret – Davidsson motade nästan 50 skott

Robert Davidsson höll säsongens första nolla när Virserum tog tre viktiga poäng. Foto: Simon Henriksson

VSGF tillbaka på segerspåret – Davidsson motade nästan 50 skott

Virserums SGF är ett vinnande lag igen. Stora segerorganisatörer i 2–0-segern mot Lenhovda blev tvåmålsskytten Simon Dahl och målvakten Robert Davidsson som tog 49 (!) skott.
– ”Robban” var jättebra och räddade oss stundtals, säger tränaren Tomas Larsson.

Annons:

Efter den knappa 4–5-förlusten mot Valdemarsvik i senaste omgången var Virserum i behov av att studsa tillbaka mot Lenhovda för att behålla kontakten med topp tre-lagen, som avancerar till alltrean efter grundserien, och utöka avståndet till Lenhovda. 

– Det var precis vad vi gjorde så det var tre sköna poäng. Det är viktigt att haka på topplagen och dra ifrån Lenhovda, säger Tomas Larsson. 

I mitten av andra perioden kom Virserums ledningsmål i numerärt överläge. Som så många gånger förr gjorde den notoriske målgöraren Simon Dahl mål, hans nionde fullträff för säsongen. Forwarden skulle även sätta sitt tionde mål för säsongen när han gjorde 2–0 i boxplay med mindre än en minut kvar av matchen. 

Strålande match av Davidsson

VSGF-målvakten Robert Davidsson motade samtliga 49 (!) skott och höll därmed säsongens första nolla. Det var VSGF:s stora matchvinnare när fjärde segern inkasserades och 

– Simon gjorde verkligen grovjobbet i dag så han var inte bara bra rent poängmässigt. ”Robban” var jättebra och räddade oss stundtals. Även Kalle Torstensson var riktigt bra, han leder laget, säger Larsson. 

Insatsen som sådan var inte Larsson jättenöjd med även om det blev tre poäng. 

– Det var helt klart vår sämsta match så här långt. Det var ingenting som stämde, inget klaffade. Vi gjorde det svårt och fick inte igång spelet på hela matchen. Det var tre viktiga poäng trots att vi gjorde vår sämsta match, säger Larsson. 

Backförvärvet finns på skadelistan

VSGF är i och med segern fyra i tabellen med elva poäng, en poäng bakom tredjeplacerade Motala AIF, som föll knappt mot serieledaren Valdemarsvik.

Det amerikanske nyförvärvet David Senecal har drabbats av en hjärnskakning och blir borta från ishockeyn i minst en vecka till.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: