Sök

IKO tappade sen ledning – föll i förlängningen

Linus Hultström gjorde ett mål för Djurgården mot Oskarshamn och hade dubbla ramträffar i tredje perioden. Foto: Arkiv

IK Oskarshamn hade greppet om de tre poängen mot Djurgårdens IF på Hovet. Men gästerna fick sista ordet sedan laget avgjorde i förlängningen och vann med 3–2.

Vimmerbykillen Linus Hultström, med ett förflutet i just IK Oskarshamn, gjorde 1–0 för sitt Djurgården i upptakten av första perioden och så långt hade Stockholmslaget kontroll på tillställningen.

I andra perioden gjorde IKO en stark vändning. Johannes Salmonsson sköt 1–1 efter 23.19 och Nichlas Torp, senaste värvningen från Hockeyettan-laget HC Dalen, gav IKO ledningen med dryga minuten kvar av andra perioden. Det var en av Oskarshamns bästa perioder för säsongen och Djurgården tryckte på rejält för en kvittering under de sista 20 minuterna. IKO stod emot länge och väl och målvakten Fredrik Petterson-Wentzel radade upp räddningar.

Hultström hade dubbla ramträffar

Hultström hade ett klockrent skott i stolpen som var millimeter från att gå in och kort därpå ett skott som via målvakten gick upp i ribban. Pucken hamnade efter en IKO-backs rensning på Olle Alsings blad och kvitteringen var ett faktum efter 57.28.

Målet tog matchen till förlängning och Djurgården tog bonuspoängen efter Mattias Guters snabba 3–2-mål 26 sekunder in i förlängningen.

”Efter första perioden tycker jag att vi visar god moral och kämpaanda i de två sista perioderna. Det känns lite surt att vi inte orkar hela vägen in. Vi är jobbiga att möta när vi går på kropp i andra perioden. Så länge vi gör det så kan vi mäta oss med de andra lagen i serien. Det är tillfälligheter vid deras 2–2-mål. Vi plockar ändå en poäng på Hovet och det får vi ta med oss som något positivt”, säger IKO-tränaren Håkan Åhlund till C More.

Nykomlingen IK Oskarshamn har 15 poäng efter 14 matcher i SHL.