Sök

Annons:

Pangstarten bäddade för VSGF-seger – han gjorde comeback

Jim Nordh är tillbaka i Virserumsdräkten och noterades för fyra assistpoäng i comebacken. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

En period räckte för att Virserums SGF skulle ta en ny seger i division 3. De ledde nämligen med 5–0 efter första perioden och vann till slut med 8–2.

Annons:

Det var en smått galen tillställning som publiken i Modig-hallen i Virserum bjöds på. Hemmalaget gjorde en formidabel första period och ledde med förkrossande 5–0 efter 20 minuters hockey.

Matchen var som en önskedröm för Virserum medan den var som en mardröm för gästande TAIF Löfstad. Värt att notera är att första målet föll efter prick elva minuter och sedan kom mål på löpande band fram till 5–0 i första periodpausen.

– Första perioden är jättebra. Vi spelade ut dem och de hade inte mycket att säga till om, säger VSGF-tränaren Tomas Larsson.

Nordh gjorde comeback

Gästerna stoppade Virserums målfyrverkeri som ”bara” fick in tre mål under de resterande 40 minuterna samtidigt som Löfstad stod för två reduceringsmål. Virserum vann med 8–2 inför 143 åskådare.

– Andra perioden var ingen höjdare. Det är lätt att man går ner i motståndares tempo efter en sådan urladdning och har svårt att resa sig. I tredje var det bättre och vi spelade av det bra, säger Larsson.

Jim Nordh, en av Virserums bästa spelare de senaste säsongerna, gjorde comeback mot Löfstad och noterades för fyra assistpoäng.

– Han kommer vara med och köra framöver. Det är en viktig kugge som tillkommer. Han kuggade i direkt med spelarna i förstafemman så de behöver inga träningar för att vara bra ihop, säger Larsson.

Siktar på alltrean

I och med kvällens storseger gick VSGF förbi Motala AIF och tog klivet upp på tredjeplatsen, som betyder spel i alltrean efter grundseriens slut. VSGF ligger två poäng före det östgötska laget när halva grundserien är avverkad.

– Målet är att gå till alltrean, det är där vi ska vara.

På fredag väntar säsongens andra derbyfight mot Åseda IF, som vann premiären med knappa 3–2.

Plus delades ut till Daniel Öhlund och Carl Andrae.

Fakta

Poäng, VSGF: Simon Dahl 2+2, Jim Nordh 0+4, Andreas Lundgren 1+2, Markus Jardebrink 1+1, Adam Koponen 1+1, William Björklund 1+0, Rasmus Strömdahl 1+0, Alexander Andersson 1+0, Philip Elander 0+1, Otto Svensson 0+1