Annons:

Sök

Annons:

IK Oskarshamn utklassat i Smålandsderbyt

Markus Modigs gjorde comeback efetr skada i matchen mot HV 71, som IK Oskarshamn förlorade med hela 7-1. Arkivbild

IK Oskarshamn blandar och ger i SHL. I kväll kom en ny storförlust i Smålandsderbyt borta mot HV 71.

Annons:

IK Oskarshamn kom till spel mot HV 71 med en ganska bra känsla. Seger med 3-2 efter overtime hemma mot Brynäs i torsdags, och en helt okej senaste bortamatch då man fick med sig en poäng mot Djurgården.

Efter den första perioden i Jönköping på lördagseftermiddagen var dock den känslan både död och begraven HV 71 ledde då Smålands-derbyt i SHL med hela 6-0, och matchen var så klart redan avgjord.

På mindre än två och en halv minut i mitten av perioden avgjorde hemmalaget genom att gå från 2-0 till 5-0.

"Så jävla dåligt"

– Så jävla dåligt, så det är helt sjukt. Det får inte se ut så här, sa en påtagligt irriterad lagkapten i IK Oskarshamn, Henrik Nilsson, till C More i den första periodpausen.

– Vi backar gör det för dåligt. Vi måste visa att vi vill spela annars kan vi lika gärna åka hem nu, och lägga ner.

Och visst blev det bättre. Under de avslutande 40 minuterna av matchen spelade IKO 1-1. Reduceringen till 7-1 kom med ett par minuter kvar av matchen, då Arsi Piispanen gjorde sitt första SHL-mål.

Comeback av Modigs

På sina 16 spelade matcher har IK Oskarshamn, som nu är nere under kvalstrecket, släppt in 38 mål, och exakt hälften av dessa har kommit i två matcher (förluster med 12-0 mot Färjestad och så 7-1 mot HV 71).

Noterbart att Vimmerby-fostrade Markus Modigs gjorde comeback efter skada och placerades direkt i IK Oskarshamns förstakedja tillsammans med Filiph Engsund och Nicklas Heinerö.