Sök

VSGF tog viktig streckseger: ”Har allt i egna händer”

Andreas Lundgren var framträdande när Virserums SGF kopplade grepp om sista alltreanplatsen. Foto: Ossian Mathiasson

Virserums SGF tog tre ruggigt viktiga poäng i kampen om att nå alltrean. I och med 4–2-segern mot Motala AIF HK klev VSGF upp på alltrean-plats igen.
– Vi har allt i egna händer, säger tränaren Tomas Larsson.

Virserum hamnade i ett tidigt 0–1-underläge efter exakt tre minuter och hade drygt två minuter senare vänt på steken, tack vare den ledande förstakedjan. Andreas Lundgren gjorde 1–1 efter 4.01 och 52 sekunder senare sköt Simon Dahl 2–1, hans 13:e mål för säsongen. Med minuten kvar av första perioden kvitterade Motala till 2–2.

Virserum skaffade sig en tvåmålsledning i andra perioden efter mål av Philip Elander och Karl Torstensson fram till 4–2 på tavlan.

– Första perioden var lite trevande med en del misstag. Sedan är jag mycket nöjd med hur vi spelar i andra perioden, vi stängde till ordentligt och de kom inte till några farliga lägen och fick inte uppspelen som de ville ha. Saker som vi har pratat om på sistone föll på plats, säger tränaren Tomas Larsson.

Kopplade grepp om tredjeplatsen

Adam Koponen prickade in 5–2 i sista perioden och Motala kom inte närmare än ett powerplay-mål fram till 5–3.

– Vi spelade mest av tredje perioden och gick inte för fullt framåt. De fick lite tryck på oss i powerplay men jag kände ingen oro, säger Larsson.

Virserum är efter segern tillbaka som trea i Hockeytrean Södra D, två poäng före kvällens motståndare Motala AIF med fem omgångar kvar att spela.

– De återstående matcherna är av slutspelskaraktär. Vi bör ta poäng i alla matcher och har allt i egna händer.

Bäst i laget var Robert Davidsson, Andreas Lundgren, Simon Dahl och Karl Torstensson.

123 personer såg kvällens drabbning i Modig hallen.

Fakta

Poäng, VSGF: Simon Dahl 1+3, Andreas Lundgren 1+2, Jim Nordh 0+2, Philip Elander 1+0, Karl Torstenssson 1+0, Adam Koponen 1+0, Daniel Öhlund 0+1, Otto Svensson 0+1 och Erik Arvidsson 0+1.