Sök

Ny IKO-förlust - ner på sista plats i SHL-tabellen

Vimmerby Hockey-fostrade Markus Modigs var en av IK Oskarshamns allra bästa spelare i förlustmatchen mot Malmö. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn var aldrig nära i bortamatchen mot Malmö i kväll. 4-1 slutade tillställning, och IKO är nu nere på sista plats i SHL-tabellen.

I halva matchen var IK Oskarshamn utspelat av Malmö Redhawks.

Marcus Björk dundrade in 1-0 åtta minuter in i första perioden, och på grund av två snabba mål av Axel Wemmenborn och Emil Sylvegård i inledningen av den andra var IKO:s uppförsbacke allt för brant.

Spelmässigt var hemmalaget helt dominant, och skottstatistiken i andra var, innan ens halva perioden var spelad, 9-0.

Engsund reducerade

Oskarshamns reducering var därför lika oväntad som märklig. Liggande på isen, bakom offensiv målbur, lyckades Filiph Engsund valla in 3-1 via Malmös keeper.

Efter målet fick smålänningarna energi och resten av perioden var jämn, och det saknades absolut inte chanser för reducering. Både Markus Modigs (bäst i IKO i kväll), Filiph Engsund och Pontus Netterberg hade bra lägen.

Sist i SHL-tabellen

I den tredje perioden inledde IKO starkt, men sedan sjönk tempot och MIF kunde ganska enkelt bärga sin tredje seger på de fyra senaste matcherna. Frederik Storm gjorde 4-1 i mitten av perioden, vilket också blev slutresultatet.

I och med segrar för både Växjö och Linköping halkade Oskarshamn  ner på jumboplatsen i tabellen.