Sök

Annons:

IKO skrämde bort bortaspöket – slog LHC i tajt match

IKO har äntligen vunnit på bortais igen. Foto: Pixabay

IK Oskarshamn kan vinna på bortais. Första bortasegern på över tre månader kom på torsdagen. IKO jagade bort bortaspöket – och vann med 3-2.

Annons:

IK Oskarshamn fick en kanonstart på matchen när Johannes Salomonsson gjorde 1-0 efter 2.47. Passningen svarade Arsi Piispanen för.

Men när Oskarshamn drog på sig en utvisning efter drygt halva perioden utjämnade LHC i numerärt överläge. Innan perioden var över hade dock gästerna återtagit ledningen. Jonas Engström sköt 2-1 framspelad av Johan Johnsson och Mathew Bodie.

Den andra perioden blev mållös och i den tredje akten, när LHC drabbades av en utvisning, kom 3-1 i numerärt överläge. IKO:s mål gjordes av Jonas Engström när 13 minuter återstod.

Linköping reducerade till 2-3 med halva perioden kvar. Vid det målet noterades Dan Pettersson för en assist.

IKO:s efterlängtade trepoängare på resande fot var den första sedan 19 september. En över tre månader lång mardrömssvit är definitivt över.

Dock ligger IKO fortsatt sist i SHL-tabellen.