Sök

IK Oskarshamn vände och vann mot Linköping

IK Oskarshamn tog i kväll två viktiga SHL-poäng i bottenmötet hemma mot Linköping. Johan Johnsson avgjorde i straffläggningen, sedan IKO kvitterat LHC:s ledning sent i den tredje perioden.

Det var viktiga poäng som stod på spel i Arena Oskarshamn i kväll. Och länge såg det ut som att hemmalaget skulle kamma noll mot gästande Linköpings HC.

Sen kvittering

Visserligen var det IKO som tog ledningen i den första perioden genom Niklas Heinerö, men tack vare två mål i mittperioden var det LHC som hade ledningen inför de sista 20 minuterna.

Ledningen behöll man fram till den 58:e matchminuten, då hemmalagets Joakim Thelin kvitterade till 2-2.

Förlängningen blev sedan mållös, och i straffläggningen avgjorde Johan Johnsson för IK Oskrashamn.

Tajt i botten

I och med att Leksand tog tre poäng mot Brynäs i dagens omgång åkte IK Oskarshamn, trots sina två poäng, ner på sista plats i tabellen.

Men det är oerhört jämnt. Linköping, precis ovanför det negativa kvalstrecket, har 28 poäng, medan Leksand och Oskarshamn parkerar under strecket på 27 poäng.