Sök

Västervik nollat av serieledaren – trots bra insats

Västervik förlorade hemma mot serieledaren Björklöven i kväll. Foto: Arkivbild

Västerviks IK tog emot serieledande Björklöven på fredagskvällen. I två och en halv period gjorde VIK en riktigt bra match, men det räckte inte hela vägen.
Gästerna vann med 2-0 efter två mål i slutperioden.

Västervik inledde matchen bra och skapade ett flertal lägen i inledningen, bland annat prickade Ken Jäger stolpen.

Matchen var fartfylld och stundtals grinig, men det syntes inte att det var botten mot toppen. Mittperioden var Västerviks bästa och det hade inte varit orättvist alls med hemmaledning inför tredje.

Avgjorde i fem mot tre

I tredje perioden spelade Västervik bra, tills man fick ett numerärt överläge. Det klarade Löven av galant och tog över matchen efter det. När gästerna fick chansen att spela fem mot tre med tio minuter kvar kom matchens första mål. En fin passning och ett högt direktskott av Alex Hutchings. 0-1 på tavlan.

Västervik jagade kvittering och plockade ut duktige målvakten Arvid Ljung med två minuter kvar. Då punkterade Tyler Vesel matchen defintivt med 2-0.