Sök

VSGF vann efter dramatisk avslutning – kvitterade med fyra sekunder kvar

Virserums SGF kvitterade med fyra sekunder kvar mot Tidaholm och tog sedan hand om bonuspoängen. Foto: Ossian Mathiasson

Virserums SGF tog en nödvändig seger i alltrean. Daniel Öhlund kvitterade till 4–4 med fyra (!) sekunder kvar och Elias Grönbergs första mål i VSGF-dressen gav bonuspoängen.

Virserum har haft en kämpig inledning på alltrean med bara en seger på fyra matcher.

I kvällens viktiga hemmamatch mot Tidaholm, som coachas av den tidigare Vimmerby Hockey-tränaren Anders Spaak, var VSGF i desperat behov av poäng.

Mål efter två svaga powerplay

Virserum åkte också på en blytung start på första perioden och släppte in 0–1 efter dryga minuten sedan målvakten Robert Davidsson släppt retur på ett skott från högerkanten som gästerna tryckte in från nära håll.

Efter två misslyckade powerplay fick Virserum chansen i numerärt överläge för tredje gången och då small det – efter 17 sekunder. VSGF tog pucken rakt mot mål och fick utdelning med Jim Nordhs slagskott från blålinjen.

I upptakten av andra perioden placerade Adam Koponen Virserum i en 2–1-ledning och tappade därefter initiativet i matchen. Gästerna från Västergötland tog över händelserna och när Virserum var på väg att reda ut ett numerärt underläge ledde ett ödesdigert misstag till 2–2. Virserum bröt sig loss och tappade pucken i mittzon när en spelare försökte sig på en dragning som misslyckades och resulterade till ett friläge med baklängesmål som följd. Markus Jardebrink satte vackert 3–2 i krysset i upptakten av tredje perioden.

Öhlund med sen kvittering

Tidaholm gav aldrig upp och lyckades både kvittera och ta ledningen med drygt fem minuter kvar av matchen. VSGF-coachen Tomas Larsson tog omedelbart en timeout och spelade med en man mer på isen under den sista minuten, något som inte såg ut att ge effekt.

Då, med fyra sekunder kvar, dök Daniel Öhlund upp på bortre stolpen och rakade in 4–4 och ett rejält jubel utbröt.

– Det var en god känsla att sätta dit pucken inför kommande matcher. Jag tänkte inte så mycket mer än att jag sökte mig bort från alla andra på bortre ytan i stället för att gräva mig in där allt folk fanns, säger kvitteringsskytten Daniel Öhlund.

Första VSGF-målet för Grönberg

I förlängningen fullbordades vändningen när Elias Grönberg sköt sitt första mål i VSGF-dressen och fixade två otroligt viktiga poäng.

– Det var oerhört viktigt att vi fick med oss två poäng i stället för en eller noll poäng, säger Daniel Öhlund och fortsätter:

– Det betyder jäkligt mycket. Nu hänger vi på, vi har ändå varit där i alla matcher.

Vad säger du om er insats?

– Det är starkt när vi väl tar tag i det men vi har egentligen mer att visa. Det vi behöver jobba på är att jobba klart i försvarszon. Anfallsspelet har vi.

Hur tänker du inför de kommande matcherna?

– Att vi ska visa vad vi går för och försöka ta en topp fyra-placering.