Sök

IKO missade drömläget – tappade 2-0-ledning

IK Oskarshamn tappade en tvåmålsledning i den viktiga matchen mot Leksand. Foto: Ossian Mathiasson

Oskarshamn hade ett kanonläge att skapa lite utrymme till de övriga bottenlagen i kväll. Efter Leksands vändning fortsätter det tajta läget i botten av tabellen. IKO hade 2-0, men tappade till 2-3 i sista perioden.

Oskarshamn fick en kanonstart med ett läckert mål av Filiph Engsund i den första perioden. I andra perioden fyllde Filip Svenningsson på med 2-0 och IKO hade flera chanser att sätta trean.

Efter 40 minuter talade ingenting för Leksand, men matchen vände hela efter Mattias Göranssons reducering två minuter in på perioden. Stjärnbacken Johan Fransson gjorde 2-2 fyra minuter senare och med fem minuter kvar kontrade Fredrik Forsberg in segermålet.

Mycket tungt för Oskarshamn som vid seger hade haft fyra poäng ned till strecket. Nu har man istället en poäng upp till Leksand på fast mark. Sist är Linköping med en poäng mindre än IKO.

Emil Wahlberg noterade för en assistpoäng i dag.