Annons:

Sök

Annons:

IKO hade 2–0-ledning – föll efter tung målvaktsskada

Tex Williamsson utgick skadad vid ställningen 2–2 mot Rögle och hans Oskarshamn föll med 3–5. Foto: Ossian Mathiasson

2–0-ledning efter halva matchen. IK Oskarshamn tappade och föll med 3–5 mot Rögle BK och målvakten Tex Williamsson utgick skadad efter en smäll mot huvudet.

Annons:

IK Oskarshamn har varit rubrikernas lag den senaste veckan då huvudtränaren Håkan Åhlund fick sparken från sitt uppdrag. Åhlund riktade kritik mot klubbledningen och flera spelare gick klart och tydligt ut och kritiserade beslutet.

”Behandlingen av Håkan är under all kritik, det är inget jag och gruppen står för. Jag tycker att beslutet är horribelt. Jag känner att mig själv och gruppen har blivit förbigående angående allt som hänt, vi har inte fått vara med i beslutet, och det är jag förbannad över”, sa Filip Engsund till Aftonbladet.

Williamsson fick smäll mot huvudet

I eftermiddagens bortamatch i Ängelholm mot Rögle leddes IKO av nye tränaren Per-Erik Johnsson, Jeff Jakobs och Fredrik Hallberg, som är kvar i sin roll som assisterande tränare.

IKO:s Robin Söderqvist gjorde 1–0 i numerärt underläge i slutdelen av första perioden och när lite mer än halva matchen var spelad gjorde Rögle ett dråpligt självmål.

Oskarshamn fick flera gånger kämpa hårt i boxplay och orkade inte stå emot i slutet av andra perioden när Rögle reducerade och kvitterade inom loppet av tre minuter. 2–2-målet kom med 14 sekunder kvar av mittperioden.

Tex Williamsson har radat upp lovande insatser i Oskarshamns mål under säsongen och tvingades utgå skadad i upptakten av tredje perioden när han blev knätacklad i huvudet av en motspelare.

"Finns saker som kunde ha varit bättre"

Rögle gjorde sedan 3–2 efter 51.44, 4–2 efter 52.18 och 5–3 efter 57.50 i tom kasse. Ett vackert anfall gav IKO ett tröstmål till slutresultatet 5–3.

”Det känns bra att vara tillbaka som SHL-tränare men det finns saker och ting som kunde ha varit bättre”, säger Per-Erik Johnsson till C More och fortsätter:

”Jag tror att det startade redan i andra perioden där vi drog på oss flera utvisningar, vi kom aldrig tillbaka till vårt spel. Vi hade inte greppet på Rögle och nådde inte riktigt fram", säger han.