Annons:

Sök

Annons:

VSGF TOG NÖDVÄNDIG SEGER – FÖRSTAKEDJAN BRILJERADE

Simon Dahl gjorde fem mål när Virserum tog tre superviktiga poäng mor Munkedal. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF TOG NÖDVÄNDIG SEGER – FÖRSTAKEDJAN BRILJERADE

Tre poäng var näst intill ett måste för Virserums SGF. Då visade förstakedjan med Simon Dahl, Jim Nordh och Andreas Lundgren klass och var högst involverade i 7–5-segern mot Munkedal.
– Det vet vi om. Det är den kedjan som ska producera, säger tränaren Tomas Larsson. 

Annons:

Virserums SGF fick en drömöppning på kvällens enkronasmatch mot Munkedal. Innan tio minuter var spelade hade VSGF skaffat sig en 4–0-ledning efter tre mål av nyckelspelaren Simon Dahl och ett av Karl Torstensson.

Munkedal kröp närmare med två reduceringsmål men Simon Dahl hann med att göra sitt fjärde mål fram till 5–2 innan första perioden var över. Värt att notera är att kedjekamraterna Jim Nordh och Andreas Lundgren assisterade till alla Dahls mål i inledningsperioden.  

– Vi startade jättebra med hög press och fick bra utdelning på det vi skapade. Det var samma ryck som i senaste matchen mot dem. Jag sa till spelarna att sätta en jäkla fart, mala på och verkliga trycka dit dem. Det var roligt att se, säger tränaren Tomas Larsson. 

Solomål av Nelson

Munkedal gav dock inte upp och kom tillbaka med stärkt självförtroende. 5–3-reduceringen kom i mitten av tredje perioden och nästa reducering hittade in bakom Max Fridh, målvaktslånet från division 2-laget Boro/Vetlanda, efter några minuter i tredje perioden. 

– VI fick ett matchstraff och några tvåor i andra perioden som gjorde att vi blev trötta. Vi var kort om folk och hade bara tre ordinarie backar. Men andra perioden var sämre än första perioden, vi gick ner oss samtidigt som de fick luft under vingarna, säger Larsson. 

När Virserum drog på sig sin fjärde tvåminutersutvisning, en dryg minut efter Munkedals reducering fram till 5–4, gjorde Oskar Nelson 6–4 i numerärt underläge. 

– Han drev pucken från egen zon, bröt in framför kassen och la pucken mellan benen på målvakten. Rent psykologiskt var det ett otroligt viktigt mål.

Dahl satte femte målet i tom bur

Munkedals försök med att ta ut målvakten med en och en halv minut kvar av matchen slutade med att Simon Dahl pricksköt sitt femte mål för kvällen fram till 7–4. Munkedal fastställde slutresultatet till 7–5. 

– En stor lättnad och glädje, det betyder mycket för självförtroendet..

Virserum lämnade i och med kvällens nyckelseger jumboplatsen i alltrean och klättrade upp till sjätteplatsen med sina elva poäng. Lag ett till fyra går till kvalserien, lag fem och sex spelar playoff och lag sju och åtta har spelat färdigt för säsongen.  

– Det börjar sticka en del i tabellen och det är dags att börja vinna matcher. Nu har vi en ny viktig match i morgon (Valdemarsvik borta). Alla lag kan slå alla i serien och vi ska inte hamna på de två sista platserna. 

"Kul att det kommer folk"

Tomas Larsson framhöll Elias Grönberg, som vikarierade som back, och den producerande förstakedjan. 

Vad säger du om poängskörden från Nordh, Dahl och Lundgren?

– Det vet vi om. Det är den kedjan som ska producera, så är det helt enkelt. Å andra sidan ska vi inte förlista oss på dem varje match. Alla spelare kan kliva fram även om de tre spelarna är den ledande linan.

349 åskådare såg kvällens enkronasmatch i Virserum. 

– Det är kul att det kommer folk när det bjuds på fritt inträde. Spelarna tänder till lite extra.

Fakta

Poäng, VSGF: Simon Dahl 5+0,  Jim Nordh 0+5, Andreas Lundgren 0+4, Karl Torstensson 1+0, Oskar Nelson 1+0, William Björklund 0+1 och Philip Elander 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: