Annons:

Sök

Annons:

Finsk toppcenter klar för IKO

IKO har gjort klart med Kim Strömberg. Foto: Ossian Mathiasson

Finsk toppcenter klar för IKO

IK Oskarshamn har landat ett fint nyförvärv. Finske centern Kim Strömberg stod för 50 poäng förra säsongen i finska Liiga och är nu klar för IKO. 

Annons:

Efter att ha spelat forward i stora delar av sin karriär spelade Kim Strömberg center den senaste säsongen i finska Liiga. 

Nu är han klar för IKO. 

– Det är första gången jag spelar i Sverige och ser det som en stor chans att ta nästa steg i karriären. De senaste säsongerna har jag spelat mer center och tycker själv att det är i den rollen jag är bäst. Jag är stor och har ett smart spel, säger Kim Strömberg i ett pressmeddelande.

Den finske centern hoppas kunna hjälpa IKO att etablera laget.

– Jag försöker att spela ett smart spel och bidra till laget. Jag vet att laget flyttades upp förra säsongen och hade ett tufft första år i SHL. Jag hoppas kunna bidra med att etablera laget i SHL och vara produktiv i båda riktningarna. Jag har inte hunnit läsa på om IK Oskarshamns historia än, men jag vet att det är en liten stad med stort hockeyintresse. Fansen vill alltid att laget ska gå bra och den är pressen är bra att ha på sig.

"Stor potential"

Thomas Fröberg, general manager i IKO, säger så här om värvningen:

– Martin Filander ser stor potential i honom och Arsi har spelat med honom, så vi vet vad vi får i honom. Det är en stor kraftfull spelare som nyligen skolats om till center och det är där han vill spela. Han kan bidra i både box- och powerplay.

Kim Strömberg har spelat 487 matcher och gjort 207 poäng i Liiga. Han har också spelat CHL samt i österrikiska, danska och slovakiska ligan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: