Annons:

Sök

Annons:

Dahl efter beslutet:

Han har öst in poäng i Virserum, men nu lämnar han för Åseda. Foto: Arkivbild

Dahl efter beslutet: "Vågar knappt tänka på det"

Han har gjort över 300 poäng på fyra säsonger. Tillsammans med Jim Nordh har det blivit drygt 520 poäng. Nu lämnar båda Virserum för Åseda.
– Jag hoppas de kan se tillbaka på min tid där och tänka att jag gjorde något bra, säger Dahl. 

Annons:

Juniorlandslagsmeriterade Simon Dahl kom till Virserum SGF från Vimmerby Hockey i division 1. Samma resa gjorde Jim Nordh, som har allsvenska meriter. 

De båda har gjort stora avtryck under sin tid klubben. Tillsamans har gjort de drygt 520 poäng i Virserumströjan. Under en säsong noterades Dahl för 123 poäng och Nordh för 96. 

Nu har båda skrivit på för konkurrenten Åseda. 

– Jag känner att jag har varit i Virserum i fyra säsonger nu. Drömmen har alltid varit att ta upp Virserum i division 2, men vi har fallit på mållinjen varje gång. Efter förra säsongen stack halva laget och det blev ett nytt lag och en ny organisation. Det var inte samma känsla riktigt, säger Simon Dahl, som sedan kontaktades av Åseda: 

– Jag pratade med Åseda och fick direkt ett bra intryck. Det är en riktigt bra organisation och de har spelat i tvåan i många år. I onsdags var jag och hälsade på, fick se anläggningen och omklädningsrummen och sådär. Jag fick ett bra intryck. Jag har varit öppen mot Virserum också, så de har vetat om att jag har varit sugen.

"Vågar knappt tänka på det"

Men det är förstås blandade känslor för honom att lämna Virserum. 

– Det är jäkligt tungt. Jag känner mig som en Virserumskille på ett sätt. Jag har Roine och "Truxa" (Stefan Svensson) att tacka för att jag fortfarande spelar hockey. Jag har haft en jättebra tid där, men nu bygger de något nytt. Jag är färdig känner jag.

Kan du ha förståelse för att klubbytet väcker känslor?

– Jag har full förståelse för det, men samtidigt är det hockey. Man har kontrakt över en säsong och jag har valt att stanna i fyra år. Hatet mellan klubbarna blev jag varse från dag ett. Så att ens diskutera med dem kändes sjukt. Det finns mycket rivalitet och många är nog besvikna och arga. Någonstans måste jag lyssna på mig själv. Jag hoppas inte att allt för många är besvikna och att de kan tänka tillbaka på min tid i Virserum och känna att jag gjorde det bra. 

Hur blir det att möta Virserum med Åseda?

– Jag vågar knappt tänka på det. Det blir några hack till jämfört med när jag spelat i Virserum. De ska nog visa att jag gjort fel och att de ska göra allt för att slå oss. Samtidigt ska jag göra allt för att slå dem. 

Hur tror du kommer gå för Virserum utan dig och Jim Nordh?

– Jag tror att de klarar det rätt bra. Det är många andra killar som får kliva fram och ta våra roller.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: