Annons:

Sök

Annons:

VSGF:s fem importspelare på plats: ”Bra spelare allihopa”

Importspelarna Thomas Mansbridge, Jeremy McNeil, Jordan Fogarty, Dominik Brzek, och Wesley Howerton ska spela ishockey i Virserums SGF under kommande division 3-säsong. Foto: Privat

VSGF:s fem importspelare på plats: ”Bra spelare allihopa”

Division 3-laget Virserums SGF har tänkt i internationella banor inför säsongsstarten. Nu har importspelarna – fyra kanadensare och en tjeck – anlänt till Virserum. 
– Gör de det bra här så öppnar det upp många dörrar, säger nye tränaren Wictor Holmberg. 

Annons:

Att en ishockeyklubb i Sveriges lägsta division, division 3, plockar in fem importspelare på ett bräde hör sannerligen inte till vanligheterna.

Virserums SGF går emot strömmen och har värvat fyra kanadensare och en tjeck inför årets säsong. Under en dryg veckas tid anlände de fem spelarna till Virserum och 29-årige Wictor Holmberg, ny huvudtränare i klubben, ser med stor tillförsikt fram emot det som komma skall. Han har scoutat spelarna väl med att titta på videos och få omdömen från både spelare och ledare som har tillhört samma klubb som den aktuella spelaren. 

– Jordan (Fogarty) kom under natten mellan torsdag och fredag så de har varit en hel del resande till Nässjö på sistone. Vi visar dem det mest nödvändiga med boende, affär och ishall när de kommer hit, annars är de väldigt självständiga, säger Wictor Holmberg. 

"Öppnar upp många dörrar"

Wesley Howerton var den första importspelaren att komma till Virserum fredagen den 21 augusti. Därefter har i tur och ordning Thomas Mansbridge, Dominik Brzek, Jeremy McNeil och Jeremy Fogarty rest till ett nytt land för att starta ett nytt kapitel i hockeylivet. 

– De känner inte varandra sedan tidigare men man skulle kunna tro det. Det tog ungefär två minuter, sedan såg det ut som att de hade känt varandra länge, säger Holmberg. 

Vad är det som lockar fem utländska spelare till spel med Virserum i division 3?

– Det handlar om att de vill få in en fot i europeisk hockey och Sverige är väl det bästa alternativet. Gör de det bra här så öppnar det upp många dörrar.

Vilken spelare ska man ha störst förväntningar på?

– Jordan är bäst. Han har spelat fyra säsonger i NCAA och den ligan är ruggigt bra. De allsvenska lagen värvar därifrån, Växjö Lakers i SHL tog en spelare därifrån (Jack Drury) och Jake Eichel gick direkt från just den ligan till Buffalo så den är en riktigt bra liga, säger han och fortsätter: 

– Det är bra spelare allihopa. Jag har inte tagit hit någon som jag inte tror på. 

Vad ska de sysselsätta sig med under vistelsen i Virserum?

– Kanadensarna har sådana jobb att de kan jobba härifrån, jag vet att en av dem designar hemsidor. Dominik (Brzek) ska jobba inom Svenska kyrkan. De får också hjälpa till med pojklagen, där har de mycket att ge och lära.Det är skillnad på hur vi gör här i Sverige jämfört med hur de gör i Kanada. Bra för klubben att få in sådan kompetens. 

Första träningsmatchen i helgen

VSGF håller på och spolar upp is i Prolympiahallen för fullt och går på is i början av september, närmare bestämt nästa måndag. 

Redan till helgen kommer VSGF gå på is i Landsbro och spela säsongens första träningsmatcher efter flera månaders försäsongsträning med löpning och fys. 

– Vi tränar på lördag och möter Boro/Vetlandas juniorlag på söndag. Vi går på is i Virserum nästa måndag (7 september). Sedan har vi ytterligare fyra träningsmatcher: Lenhovda borta 10 september, Lenhovda hemma 17 september, Valdemarsvik hemma 20 september och Boro/Vetlanda borta 23 september. Serien startar den 27 september. 

Hur är formen på spelarna i truppen?

– Jag är väldigt positivt överraskad. Laget är i riktigt bra form, det säger importerna också. De hade inte förväntat sig att vi tränade så hårt. 

"Ersatt dem bra"

VSGF har tagit sig till alltrean flera säsonger i rad – mycket tack vare de stadiga poängproducenterna Simon Dahl och Jim Nordh, som inför denna säsong har lämnat för spel med Åseda IF. 

– Jag har lagt det där bakom mig och blickar framåt. Vi får jobba med det vi har och jag tycker att vi har ersatt dem bra. Vi har plats för rätt spelare och det ska i så fall vara en andracenter. I övrigt är alla andra spelare kvar. Det är viktigt att få kontinuerligt på spelarsidan så man inte måste värva ihop ett helt nytt lag. 

Hur är hockeyintresset på orten med tanke på dessa värvningar?

– Det är jättemånga som har frågat hur de är och när alla kommer. De bor och äter hotellet så det är många som pratar med dem. Det är jättebra, ödmjuka och väluppfostrade killar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: