Sök

SHL-svepet: Många VH-bekantingar mötte varandra – Modigs tvåmålsskytt

Markus Modigs gjorde två mål när hans IK Oskarshamn föll mot HV71. Foto: Ossian Mathiasson

Dagens SHL-match mellan HV71 och IK Oskarshamn kryllade av flera spelare med ett förflutet i Vimmerby Hockey. Jönköpingslaget vann matchen med 6–3 och IKO-spelaren Markus Modigs blev tvåmålsskytt.

HV71 var i desperat behov av poäng inför dagens Smålandsderby med tanke på att de har förlorat fyra raka matcher. IKO åkte till Jönköping med två segrar och en förlust i bagaget.

Topptippade HV71 har inte motsvarat förväntningarna och fick en kämpig start på matchen med 0–2-underläge efter första perioden. VH-fostrade Markus Modigs inledde målskyttet efter elva minuter och en annan VH-bekanting, Pontus Näsén, assisterade till Kim Roshdals 2–0-mål.

HV71 kom ikapp till 3–3 i andra perioden där Markus Modigs gjorde IKO:s mål. När HV-spelaren Jesper Kokkonen, som har spelat i Vimmerby i tre säsonger, satt utvisad gjorde HV mål i numerärt underläge fram till 4–3 och var i ledning för första gången i matchen. HV vann till slut med 6–3 och tog sin första seger i SHL.

VH-produkten Christoffer Törngren och Jesper Kokkonen spelade i samma kedja i segrande HV och Västerviks IK-fostrade Emil Andrae fanns också med på isen. IKO har flera tidigare VH-spelare, nämligen Markus Modigs, Emil Wahlberg och Pontus Näsén.