Annons:

Sök

Annons:

IKO-keepern stor hjälte när serieledande Frölunda besegrades

IK Oskarshamn fick jubla åt tre mål och seger över serieledande Frölunda på tisdagskvällen. Foto: Arkivbild

Målvakten Joe Cannata blev stor matchhjälte när IK Oskarshamn tog en tung seger hemma mot serieledande Frölunda. Amerikanen räddade 34 av 36 skott, och IKO vann SHL-drabbningen med 3-2.

Annons:

Frölundas spelövertag var dock stundtals kraftigt i matchen, men det var hemmalaget som tog ledningen i den 14:e minuten. Målskytt efter en frejdig matchinledning var Oscar Sundh, som hittade rätt med en retur bakom Frölundas målvakt Johan Mattsson.

Kims två snabba mål avgjorde

Frölunda kvitterade i mittperioden, men två snabba mål i mitten av matchen av Kim Rosdahl (båda gångerna assisterad av Fredrik Olofsson och Kim Strömberg) gjorde att IK Oskarshamn kunde gå in till den tredje perioden med en 3-1-ledning.

Båda Rosdahls mål föregicks av märkligt Frölunda-slarv i egen zon.

– Det är alldeles för slarvigt. Vi tappar enkla saker som backcheck, och vi får inte fast pucken. Vi spelar alldeles för offensivt på allt för många puckar, analyserade Frölundas Lucas Raymond i C More i den sista periodpausen.

Konstant Frölunda-tryck

Frölundas Jan Mursak lyckades hitta rätt i slutperiodens nionde minut, men trots ett konstant tryck mot Oskarshamns kasse kom man inte närmare än 3-2.

Frölunda vann skotten med 36-20, vilket vittnar om den strålande match som IKO:s keeper Joe Cannata gjorde.

I och med segern klev Oskarshamn upp på sjätte plats i SHL-tabellen. Med sina 18 poäng är skrällgänget sju poäng bakom nya serieledaren Rögle.