Sök

Storstryk i bottenmötet – när ska IKO ta poäng igen?

IKO är riktigt illa ute i SHL-hockeyn. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn är totalt under isen för tillfället. I dag kom tionde raka förlusten – och detta mot bottenkonkurrenten Linköping. LHC vann med 6-3.

Oskarshamn inledde verkligen uruselt och låg under med 4-0 efter den första perioden. Trots det tog man sig in i matchen igen – tack vare tre powerplaymål. Lånet från Södertälje, Nick Olesen, hittade rättefter 43.13 och det målet betydde 4-3.

I det läget hade IKO vittring – men det varade inte länge. Fyra minuter senare smällde Jimmy Andersson in 5-3 i första krysset och 30 sekunder senare kom även 6-3 som ett brev på posten.

"Känner mig riktigt påverkad"

Oskarshamn har nu tio raka förluster och är på väg att halka under strecket som innebär negativt kvalspel.

– Jag tycker väl att vi gör en riktigt dålig matchstart. Vi släpper ett par riktigt billiga och det slår ut lite på gruppens energi. Jag känner inte igen hur vi spelar och det är första gången jag känner mig riktigt påverkad av den situation vi är i, säger Martin Filander till Cmore.

IKO lär inte få det lättare resten av veckan. Då väntar dubbelmöte mot Luleå.

VH-bekantingen Pontus Näsén blev målskytt för Oskarshamn. Han spelade 13 minuter, Emil Wahlberg 12 och Markus Modigs 7.